מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ותימין - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ותימין

דרגת קושי: קל
מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ותימין
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים דק מאד, מומלץ באמצעות "מנדולינה"

חצי ליטר שמנת מתוקה (שני מיכלים)

2 כפות עלי תימין מופרדים

פלפל שחור גרוס

חמאה 50 גרם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות בתבנית פיירקס משומנת (20X20 ס"מ).

בין השכבות תפוחי האדמה מפזרים את עלי התימין ומעט חמאה, מלח ופלפל מתבלים שכבה כן שכבה לא.

יוצקים את השמנת המתוקה על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש גובה תפוחי האדמה. אם חסר נוזל, אפשר להוסיף חלב.

עם כפות הידיים "משכיבים" קצת את תפוחי האדמה, כך שהנוזל יעטוף את כולם.

עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה.

מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים (לא לשרוף).

מוציאים ומגישים.

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות