מתכון

מתכון למאפה תפוחי אדמה עם שמנת בתנור

כמו תפוחי אדמה מוקרמים, רק יותר מעודן

אסף שנער, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אסף שנער, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מאפה תפוחי אדמה עם שמנת ותימין

רכיבים

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים ופרוסים דק מאד, מומלץ באמצעות "מנדולינה"
  • חצי ליטר שמנת מתוקה (שני מיכלים)
  • 2 כפות עלי תימין מופרדים
  • פלפל שחור גרוס
  • חמאה 50 גרם

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

מסדרים את תפוחי האדמה בשכבות בתבנית פיירקס משומנת (20X20 ס"מ).

בין השכבות תפוחי האדמה מפזרים את עלי התימין ומעט חמאה, מלח ופלפל מתבלים שכבה כן שכבה לא.

יוצקים את השמנת המתוקה על כל התבנית. הנוזלים צריכים להגיע בערך עד שני שליש גובה תפוחי האדמה. אם חסר נוזל, אפשר להוסיף חלב.

עם כפות הידיים "משכיבים" קצת את תפוחי האדמה, כך שהנוזל יעטוף את כולם.

עוטפים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים למשך שעה.

מסירים את נייר האלומיניום ומחזירים לתנור למשך 20 דקות, עד שקצה תפוחי האדמה ישחים (לא לשרוף).

מוציאים ומגישים.

תגובות