מרק קרם אפונה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק קרם אפונה

דרגת קושי: קל
מרק אפונה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

כוס וחצי אפונה יבשה

בצל לבן חתוך לקוביות קטנות

2 שיני שום

1 כרשה לבנה פרוס דק

שורש סלרי חתוך לקוביות קטנות

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנות

2 ליטר ציר ירקות (או ציר עוף)

מלח ופלפל שחור

1 כפית כמון טחון

1 כפית כוסברה יבשה טחונה

1 כפית קימל טחון  

הוראות הכנה

בסיר בינוני: מאדים את הבצל, הסלרי, הכרשה והשום.

מוסיפים את התבלינים ואחריהם את האפונה והציר.

מביאים לרתיחה את המרק ומוסיפים רק בשלב הזה את תפוחי האדמה ומבשלים על אש בינונית למשך שעה עד שהאפונה רכה.

מעבירים למעבד מזון וטוחנים הכל, משפרים טעמים מלח פלפל.

במידה שיצא סמיך מידי ניתן להוסיף מים.

טיפ קטן: מומלץ להוסיף כוסברה טרייה קצוצה בהגשה וכמובן קרוטונים. ולמי שאוהב מרק חמצמץ רבע לימון בצד יעשה את העבודה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות