מתכון

מרק תפוחי אדמה ראטה

מנה נהדרת לצד כוס יין אדום, שתיתן לכם תחושה כאילו קפצתם לפרובנס כבר מהטעימה הראשונה

גיא גזמו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיא גזמו, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מרק תפוחי אדמה ראטה של גיא גמזו
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 50 גרם חמאה
  • 1 כרשה (רצוי החלק הלבן בלבד)
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 פלפל ירוק לא חריף נקי מגרעינים וחתוך לקוביות
  • 1 פלפל אדום נקי וחתוך לקוביות
  • 2 גזרים מגורדים בפומפייה גס
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם כרוב לבן פרוס דק
  • 100 גרם חזה אווז מעושן חתוך קוביות קטנות
  • 8 כוסות ציר בקר עדין בטעם
  • 3 כוסות מים
  • חצי כף אריסה מפלפלים מתוקים.
  • 2 פלפל סודני
  • מלח ים
  • פלפל שחור גרוס
  • 10 תפוחי אדמה ראטה חתוכים לקוביות
  • 200 גרם נקניקיות מרגז

הוראות הכנה

פורסים את הכרשה.

בסיר גדול: ממיסים את החמאה והשמן, מוסיפים את הכרשה, בצל, פלפלים, גזר ושום, ומאדים 5 דקות. מוסיפים את הכרוב ומאדים 10 דקות נוספות.

מוסיפים את האווז, ומטגנים כ- 3 דקות, מוסיפים את ציר הבקר והמים, מתבלים באריסה, מלח ופלפל שחור והפלפל הסודני, ומביאים לרתיחה.

מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים את הבישול כחצי שעה. מוסיפים את הנקניקיות ומבשלים עוד 10 דקות נוספות, טועמים ומשפרים טעמי תיבול, ובתיאבון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ