מתכון |

מרק פול לבן טבעוני

אני אוהב להוסיף טעמים של לימון וקימל אשר משתלבים נהדר עם הפול ויוצרים יחד טעם חדש ועמוק

גיא גמזו, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מרק פול לבן
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 190 גרם פול לבן לפני השרייה (לאחר השקילה משרים במי ברז)
  • 1 ליטר מים
  • 50 גרם בצל לבן פרוס
  • 9 גרם שמן זית
  • 4 גרם כמון טחון
  • 3 גרם זרעי כוסברה טחונים
  • 2 גרם זרעי קימל טחונים
  • 14 גרם מלח
  • 17 גרם מיץ לימון
  • 1 שן שום

הוראות הכנה

את הפול הלבן חשוב להשרות במים לילה לפני.

בבוקר למחרת מסננים ומעלים על האש עם כל כמות מים, ומבשלים למשך 10 דקות. בסיר נפרד מאדים בצל עם שמן זית וכל התבלינים.

לאחר בישול הפול מוסיפים את הבצל והתבלינים יחד למעבד מזון, וטוחנים הכל.

טיפ קטן: מומלץ להגיש עם קרוטונים ובצד: סלט של עגבניות מתובל בשמן זית, מיץ לימון ודואה מצרית.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ