מתכוןמתכון

מרק ארטישוק ירושלמי קטיפתי

במרק הזה בחרתי לחבר לארטישוק פטריות פורצ'יני וערמונים שמחזקים את טעמו ומלווים אותו בעדינות ויוצרים מנה יוצאת דופן

גיא גמזון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
גיא גמזון, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ארטישוק ירושלמי

רכיבים

  • 170 גרם כרשה פרוסה
  • 80 גרם חמאה מזוקקת או רגילה
  • 230 גרם ערמונים קלופים
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 19 גרם פורציני יבש
  • 14 גרם שום
  • 600 מ"ל מים
  • 1 ליטר חלב
  • 2 גרם פלפל שחור גרוס
  • 23 גרם עלי טימין
  • 25 גרם מלח ים

הוראות הכנה

בתוך סיר גדול: מאדים את הכרשה עם החמאה, ומוסיפים את כל הרכיבים יחד, מכסים ומביאים לרתיחה.

לאחר רתיחה מנמיכים את האש ומבשלים כ 20 דקות. לאחר מכן מעבירים את כל התוכן שבסיר למעבד מזון וטוחנים הכל יחד.

מגישים בליווי צנים מתובל

תגובות