סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סינטה טלה על ירקות שורש וגראטן ארטישוק ירושלמי

מנה עיקרית חגיגית עם תוספת חורפית לצדה, בדיוק לימים הקרים. מתכון של לירז שדה מבראסרי עין כרם

2 מנות דרגת קושי: קל
בראסרי עין כרם מנת סינטה טלה
אפיק גבאי
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

2 יחידות סינטה טלה

4 יחידות גזר סגול

2 יחידות גזר צהוב

10 יחידות בצלצלי שאלוט

2 גבעולים של טימין

גראטן:

15-25 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף (תלוי בגודל)

300 מ"ל שמנת מתוקה

100 מ"ל חלב

150 גרם פרמז'ן

100 גרם חמאה מומסת

מלח, פלפל

הוראות הכנה

מחממים תנור על 200 מעלות

הכנת הגראטן:

פורסים את הארטישוק ירושלמי לפרוסות דקות של חצי סנטימטר

מסדרים שכבה ראשונה של ארטישוק ירושלמי פרוס לתבנית אפייה של 15/20

מברישים בחמאה מומסת ממליחים ומפלפלים ומפזרים פרמז'ן

יוצרים עוד שכבה עם אותו סדר פעולות

מסיימים בפרמז'ן

מערבבים שמנת וחלב, שופכים על הארטישוק

מכסים בנייר כסף

אופים 45 דקות

מורידים את נייר הכסף ואופים עוד רבע שעה עד להזהבה

הכנת הירקות:

מקלפים את הגזרים וחוצים לאורכם, מעברים לתבנית עם הבצלצלי שאלוט

מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ו-2 גבעולי טימין

מכסים בנייר כסף

אופים למשך 35 דקות על 200 מעלות עד לריכוך

צורבים את הסינטה:

חורצים בעזרת סכין את השומן של הסינטה בצורת שתי וערב

מחממים מחבת עם 100 גרם חמאה עד שהחמאה הופכת חומה

מניחים את הסינטה במחבת על הצד של השומן למשך 4 דקות ובעזרת כף מכסים את הסינטה בחמאה החמה

מורידים מהאש (השומן צריך להיות שחום היטב ורך)

מעבירים לתנור (בחום של 200 מעלות) למשך 4 דקות למידת MR

ההגשה:

מניחים קובייה מהגראטן (חתיכה ברוחב של 10/10 ס"מ) ולידה 4 גזרים בצבעים שונים, 4 בצלצלי שאלוט ואת הסינטה שלמה או פרוסה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות