מתכון מתכון

קינוח של ארטישוק ירושלמי מקורמל עם קרם זעפרן וקראמבל

ארטישוק ירושלמי לקינוח כבר אכלתם? השף קונדיטורים הירושלמים חן ואלון קורן מנצלים את טעמו האגוזי של הארטישוק הירושלמי מציגים את קינוח "אדמות"

חן ואלון קורן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חן ואלון קורן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 קינוחים אישיים
ארטישוק ירושלמי מקורמל עם קרם פיסטוק וקראמבל קפה

רכיבים

לתחתית:

  • 1 חבילה בצק עלים מוכן על בסיס חמאה
  • סוכר

לארטישוק בקרמל:

  • 4 יחידות ארטישוק ירושלמי
  • 1 כוס סוכר
  • 50 גרם חמאה
  • 1 מקל וניל (מחורץ ומרוקן מגרגירים)

לקרם:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • רבע כוס חלב
  • 3 שערות זעפרן
  • 40 גרם אבקת סוכר

לקראמבל תבלינים:

  • 100 גרם קמח
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • מעט קינמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • מעט הל

הוראות הכנה

הכנת התחתית:

קורצים 6 עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומצפים אותם בסוכר מכל הכיוונים. אופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להשחמה. כדאי ועדיף להניח על הבצק נייר אפייה ומעליו תבנית נוספת כדי למנוע מהבצק לתפוח באפייה.

מצננים.

הכנת הארטישוק המקורמל:

קולפים את הארטישוק ופורסים לפרוסות.

שופכים את הסוכר למחבת כבדה וממיסים אותו עד לקבלת קרמל, מוסיפים את פרוסות הארטישוק פנימה.

הקרמל יתמצק מעט אבל יחזור לעצמו תוך ערבוב מתמיד.

מוסיפים פנימה את החמאה, את מקל הווניל ואת גרגירי הווניל ומבשלים עד לריכוך הארטישוק.

מצננים.

הכנת הקרם:

מכניסים את שערות הזעפרן לתוך החלב ומשאירים כרבע שעה בטמפרטורת החדר.

מקציפים את כל החומרים יחד עד לקבלת קציפה יציבה.

הכנת הקראמבל:

מערבבים הכל לתערובת 'פירורית' ואופים בחום של 170 מעלות עד להזהבה של הפירורים.

מצננים.

הרכבת הקינוח:

בתחתית הצלחת מניחים עיגול בצק עלים.

מעליו בעזרת שתי כפות מניחים מקרם הזעפרן.

מוציאים כמה פרוסות ארטישוק מהקרמל ומנחים מלמעלה.

מעל הכל מפזרים קראמבל ואפשר גם ורד מיובש.

תגובות