ארטישוק ירושלמי מעושן בחמאה לבנה של מסעדת מונא - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ארטישוק ירושלמי מעושן בחמאה לבנה של מסעדת מונא

מנה ראשונה אלגנטית ומהודרת שרק נראית מסובכת להכנה. מתכון של מושיקו גמליאל ממסעדת מונא

דרגת קושי: קל
ארטישוק ירושלמי מעושן בחמאה לבנה
באדיבות המקום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לארטישוק המעושן:

20 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף

100 מ"ל שמן זית

10 שיני שום מעוכים

מלח

פלפל

לחמאה לבנה:

5 יח' בצלי שאלוט פרוסים

200 מ"ל יין לבן

100 מ"ל חומץ בן

50 מ"ל מים

1 יח' כוכב אניס

200 מ"ל ציר עוף (או ציר ירקות או מים)

200 מ"ל שמנת מתוקה

500 גרם חמאה

למנה:

15 יח' ארטישוקים מעושנים

רוטב חמאה לבנה

גבינת ברי

גרגר נחלים

 

הוראות הכנה

הכנת הארטישוק המעושן:

מניחים את הארטישוקים יחד עם השמן והשום בתבנית אפייה. מתבלים במלח ופלפל שחור.

מכסים את התבנית בשכבה כפולה של נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה.

מדליקים גריל פחמים, וכאשר הלהבות נרגעו והגחלים מוכנים, מעבירים את הארטישוקים לרשת של הגריל, מקפידים לכבות להבות שצצות עם מעט מים ומכסים את הארטישוקים עם קערה הפוכה או תבנית הפוכה. מכסים את הגריל בנייר כסף וכמובן נזהרים שלא לקבל כוויות שכן הכל חם מאוד.

מעשנים את הארטישוקים במשך 10 דקות עד רבע שעה תלוי במידת העישון אותה רוצים ועוצמת העשן.

מעבירים את הארטישוקים לקערה ושומרים חמים.

*ניתן לעשן את הארטישוקים עד 3 ימים מראש ולחמם אותם בתנור כשרוצים להגיש.

הכנת החמאה הלבנה:

בסיר מרתיחים את השאלוטים, החומץ, המים, כוכב האניס והיין הלבן.

מצמצים כמעט עד שלא נותר נוזל בכלל ומוסיפים את הציר (או המים).

מצמצמים בשני שליש ומוסיפים את השמנת.

מצמצמים בשני שליש ומסננים את הבסיס לרוטב דרך מסננת דקה.

בשלב זה ניתן לשמור את הבסיס לרוב במקרר ל-3 ימים.

כדי לסיים את הרוטב מחממים אותו לרתיחה, מנמיכים את האש ובעזרת בלנדר מוט או מטרפה טורפים פנימה את החמאה.

הרכבת המנה:

מחממים את הארטישוקים בתנור.

בעזרת רינג מסדרים 3-4 ארטישוקים ירושלמים במרכז כל צלחת.

בוזקים מהרוטב חמאה על הארטישוקים.

פורסים פרוסות דקות של גבינת הברי ומניחים על הארטישוקים.

מסדרים עלים של גרגר נחלים מלמעלה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות