מתכון |

המבורגר עם ארטישוק ירושלמי צלוי על הגריל ברוטב יין אדום

מתכון להמבורגר מושלם עם תוספת מפתיעה מעל של השף חיים אדמי מג'וזף המבורגר בר בירושלים

חיים אגמי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חיים אגמי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
המבורגר עם ארטישוק ירושלמי צלוי על הגריל ברוטב יין אדוםצילום: יובל אגמי

רכיבים

  • להמבורגר:

  • 500 גרם אנטרקוט

  • 400 גרם צלעות

  • 100 גרם שומן בוקס (שומן בקר)

  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לתוספת:

  • 1 קילו ארטישוק ירושלמי נקי וקלוף

  • 3 כפות יין אדום

  • 1 כף רוטב סויה

  • 1 כף דבש

  • קורט פלפל שחור גרוס

  • 4 לחמניות המבורגר טריות

  • חסה

  • עגבנייה

  • בצל סגול

  • בצל מטוגן

  • קטשופ

  • מיונז

  • פסטו

הוראות הכנה

הכנת ההמבורגר:

טוחנים הכול טחינה גסה ומוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם ויוצרים 4 קציצות שוות.

הכנת התוספת:

מכניסים את הארטישוקים לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל אותם כרבע שעה עד לריכוך. לאחר מכן פורסים את הארטישוקים לפרוסות של כחצי ס"מ.

במקביל שופכים למחבת את היין אדום, רוטב סויה, דבש, מלח ופלפל, מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ושמים בצד בקערה קטנה.

במחבת עם מעט שמן, מטגנים את פרוסות הארטישוק במשך 3 דקות, מוסיפים את רוטב היין  וצולים עוד כדקה עם הרוטב.

צולים את קציצות ההמבורגר כ-4 דקות עד למידת עשייה מדיום.

ההרכבה:

חוצים לחמניית המבורגר טרייה, מורחים מעט קטשופ, מיונז ורוטב פסטו ומניחים עלי חסה, פרוסות עגבנייה, בצל סגול ובצל מטוגן. על הכול מניחים את ההמבורגר החם ועליו את פרוסות הארטישוק הירושלמי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ