המבורגר עם ארטישוק ירושלמי צלוי על הגריל ברוטב יין אדום - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר עם ארטישוק ירושלמי צלוי על הגריל ברוטב יין אדום

מתכון להמבורגר מושלם עם תוספת מפתיעה מעל של השף חיים אדמי מג'וזף המבורגר בר בירושלים

4 מנות דרגת קושי: קל
המבורגר עם ארטישוק ירושלמי צלוי על הגריל ברוטב יין אדום
יובל אגמי
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 3

רכיבים

להמבורגר:

500 גרם אנטרקוט

400 גרם צלעות

100 גרם שומן בוקס (שומן בקר)

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לתוספת:

1 קילו ארטישוק ירושלמי נקי וקלוף

3 כפות יין אדום

1 כף רוטב סויה

1 כף דבש

קורט פלפל שחור גרוס

להרכבה:

4 לחמניות המבורגר טריות

חסה

עגבנייה

בצל סגול

בצל מטוגן

קטשופ

מיונז

פסטו

הוראות הכנה

הכנת ההמבורגר:

טוחנים הכול טחינה גסה ומוסיפים קצת מלח ופלפל לפי הטעם ויוצרים 4 קציצות שוות.

הכנת התוספת:

מכניסים את הארטישוקים לסיר מלא מים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל אותם כרבע שעה עד לריכוך. לאחר מכן פורסים את הארטישוקים לפרוסות של כחצי ס"מ.

במקביל שופכים למחבת את היין אדום, רוטב סויה, דבש, מלח ופלפל, מצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ושמים בצד בקערה קטנה.

במחבת עם מעט שמן, מטגנים את פרוסות הארטישוק במשך 3 דקות, מוסיפים את רוטב היין  וצולים עוד כדקה עם הרוטב.

צולים את קציצות ההמבורגר כ-4 דקות עד למידת עשייה מדיום.

ההרכבה:

חוצים לחמניית המבורגר טרייה, מורחים מעט קטשופ, מיונז ורוטב פסטו ומניחים עלי חסה, פרוסות עגבנייה, בצל סגול ובצל מטוגן. על הכול מניחים את ההמבורגר החם ועליו את פרוסות הארטישוק הירושלמי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות