מרק בויאבז - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק בויאבז

דרגת קושי: קל
מרק בויאבז
נמרוד גנישר

1.5 קילוגרם מבחר של דגי ים טריים (לוקוס, פרידה, מוסר, מרלן, מליטה, רסקס) מנוקים ומפולטים – באידרות משתמשים לציר ואת הפילה חותכים למנות ומוסיפים בשלב מאוחר יותר, למרק.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לציר:

אידרות הדגים

2 סרטנים כחולים טריים, נקיים וחצויים

4 גבעולי סלרי אמריקאי נקי חתוך לקוביות

3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים

2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

מעט שמן זית לטיגון

4 פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

כף זרעי שומר או 2 פקעות שומר טרי

חופן עשבי תיבול טריים קצוצים (טימין, אורגנו, רוזמרין)

 

לבויאבז:

פילה הדגים

1/2 ק"ג שרימפס קריסטל טרי מנוקה

1/2 ק"ג קלאמרי מנוקה

1/2 ק"ג מולים כחולים טריים

4 גבעולי סלרי אמריקאי נקי חתוך לקוביות

3 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים

2 בצלים בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות

10 עגבניות בשלות חתוכות לרבעים

5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

מעט שמן זית לטיגון

קמצוץ נדיב של זעפרן

5 שיני שום שלמות קלופות

מלח ופלפל לבן, לפי הטעם

פסטיס (או אלכוהול אניס אחר)

חופן פטרוזילה קצוצה

הוראות הכנה

הכנת ציר דגים:

בסיר גדול מאדים בשמן הזית את הבצל, גזר, וסלרי, השומר, עשבי התיבול, פלפל אנגלי, עלי דפנה ומטגנים יחד מספר דקות.

מוסיפים את אידרות הדגים והסרטנים ומאדים על אש בינונית למשך 2-3 דקות נוספות.

ממלאים מים פי 2.5 מגובה הדגים בסיר, מביאים לרתיחה ללא מכסה.

מבשלים על אש בינונית תוך כדי ביעבוע, יש להסיר קצף שמצטבר מדי פעם.

כעבור 40 דקות מסירים מהאש ומסננים את הציר.

 

הכנת הבויאבז:

בסיר גדול מאדים את ירקות השורש, מוסיפים את הזעפרן ושיני השום ומאדים על אש נמוכה עד שהירקות מזהיבים.

מוסיפים את תפוחי האדמה, העגבניות, וציר הדגים, מתבלים במעט מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.

מבשלים במשך כחצי שעה עד שתפוחי האדמה ושאר הירקות מוכנים, מורידים מהאש וטוחנים בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון.

מחזירים לרתיחה, ומשלימים טעמים לפי הצורך. לפני ההגשה מכניסים את השרימפס, הקלמארי, המולים ונתחי פילה הדג החתוכים אל תוך הסיר.

מבשלים כ-2 דקות נוספות, מוזגים כף או שתיים של פסטיס לסיר, חופן פטרוזילה קצוצה ומגישים.

 

* מומלץ להגיש עם לחם קלוי וממרח "רוי", העשוי ממיונז בתוספת שום, חומץ בן יין, זעפרן טחון, מלח ופלפל שאטה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות