מתכון

מרק תפוחי אדמה וסלרי

מרק אפוף ניחוחות עם טוויסט עדין של כמהין

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1כתוב תגובה
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מרק תפוחי אדמה סלרי ושמן כמהין
צילום: בועז לביא

רכיבים

  • 1 בצל יבש מקולף וקצוץ גס
  • 30 גרם חמאה
  • 4 כפות שמן זית
  • חופן קטן של תימין ומרווה
  • 2-3 יחידות (500 גרם) שורש סלרי מקולף וחתוך לקוביות גסות
  • 4-5 יחידות (500 גרם) תפוחי אדמה דזרה מקולפים חתוכים לקוביות גסות
  • 4.5 כוסות (1.1 ליטר) ציר עוף או ציר ירקות או מים
  • 1/2 מכיל (100 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 3-4 כפיות שמן כמהין
  • חופן עלי סלרי ופטרוזיליה לקישוט

הוראות הכנה

בסיר בינוני שמים את החמאה והבצל ומאדים על חום נמוך 5 דקות, מוסיפים את המרווה והתימין, מוסיפים את קוביות הסלרי, תפוחי האדמה והציר ומבשלים 40 דקות עד שהירקות רכים.

מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 3 דקות. מורידים מהאש וטוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק, משפרים טעמים עם מלח ופלפל לבן. אם סמיך מדי ניתן להוסיף עד כחצי כוס ציר ירקות, עוף או מים.

מוזגים לכלי הגשה ומניחים עלי סלרי ופטרוזיליה ומטפטפים שמן כמהין מלמעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ