מתכון

מרק תפוחי אדמה וסלרי

מרק אפוף ניחוחות עם טוויסט עדין של כמהין

אופיר וידבסקי, שף אורח
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אופיר וידבסקי, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק תפוחי אדמה סלרי ושמן כמהין
צילום: בועז לביא

רכיבים

הוראות הכנה

בסיר בינוני שמים את החמאה והבצל ומאדים על חום נמוך 5 דקות, מוסיפים את המרווה והתימין, מוסיפים את קוביות הסלרי, תפוחי האדמה והציר ומבשלים 40 דקות עד שהירקות רכים.

מוסיפים את השמנת ומבשלים עוד 3 דקות. מורידים מהאש וטוחנים במעבד מזון או בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק, משפרים טעמים עם מלח ופלפל לבן. אם סמיך מדי ניתן להוסיף עד כחצי כוס ציר ירקות, עוף או מים.

מוזגים לכלי הגשה ומניחים עלי סלרי ופטרוזיליה ומטפטפים שמן כמהין מלמעלה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ