מרק טום-יאם - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מרק טום-יאם

דרגת קושי: קל
מרק טום יאן
דניאל לילה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

לציר הסרטנים:


2 קילוגרם סרטנים כחולים שלמים

4 גזרים חתוכים גס

2 בצלים חתוכים גס

5 עלי סלרי חתוכים גס

2 גבעולי תימין

5 עגבניות מקולפות וטחונות

5 גרגירי פלפל אנגלי

2 עלי דפנה

 

חומרי המרק:

1 ליטר ציר סרטנים

1 מיכל חלב קוקוס

500 גרם של תירס טחון ומסונן (תירס טרי או גרעיני תירס)

3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות

5 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים

15 עלי בזיליקום מופרדים מגבעולים

10 עלי כפיר ליים

1 כף זרעי כוסברה קלויים

200 גרם שרימפס טרי

200 גרם קלמרי טרי

400 גרם מולים טריים

הוראות הכנה

הכנת הציר:

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית וצולים את הסרטנים למשך 20 דק'. במקביל בסיר גדול מחממים שמן וצולים את הירקות.

כשהסרטנים צלויים, מוסיפים אותם לסיר מכסים במים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-4 שעות.

בסוף הבישול מסננים במסננת דקה.

 

הכנת המרק:

מחממים את הציר סרטנים, חלב הקוקוס והתירס הטחון, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את שאר המרכיבים למעט העגבניות ופירות הים ומבשלים למשך 5 דקות.

מוסיפים את פירות הים, ממשיכים בבישול עד שהם מוכנים ומגישים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות