מתכון

מרק טום-יאם

חביב משה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חביב משה, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק טום יאן

רכיבים

לציר הסרטנים

  • 2 קילוגרם סרטנים כחולים שלמים
  • 4 גזרים חתוכים גס
  • 2 בצלים חתוכים גס
  • 5 עלי סלרי חתוכים גס
  • 2 גבעולי תימין
  • 5 עגבניות מקולפות וטחונות
  • 5 גרגירי פלפל אנגלי
  • 2 עלי דפנה

חומרי המרק

  • 1 ליטר ציר סרטנים
  • 1 מיכל חלב קוקוס
  • 500 גרם של תירס טחון ומסונן (תירס טרי או גרעיני תירס)
  • 3 עגבניות מקולפות חתוכות לקוביות
  • 5 גבעולי בצל ירוק חתוכים למקטעים
  • 15 עלי בזיליקום מופרדים מגבעולים
  • 10 עלי כפיר ליים
  • 1 כף זרעי כוסברה קלויים
  • 200 גרם שרימפס טרי
  • 200 גרם קלמרי טרי
  • 400 גרם מולים טריים

הוראות הכנה

הכנת הציר:

מחממים תנור לטמפרטורה מקסימאלית וצולים את הסרטנים למשך 20 דק'. במקביל בסיר גדול מחממים שמן וצולים את הירקות.

כשהסרטנים צלויים, מוסיפים אותם לסיר מכסים במים. מוסיפים את שאר המרכיבים ומבשלים כ-4 שעות.

בסוף הבישול מסננים במסננת דקה.

הכנת המרק:

מחממים את הציר סרטנים, חלב הקוקוס והתירס הטחון, מביאים לרתיחה.

מוסיפים את שאר המרכיבים למעט העגבניות ופירות הים ומבשלים למשך 5 דקות.

מוסיפים את פירות הים, ממשיכים בבישול עד שהם מוכנים ומגישים.

תגובות