טבית - חמין עיראקי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טבית - חמין עיראקי

4-6 מנות דרגת קושי: קל
טבית
אפיק גבאי
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 עוף שלם במשקל 1.5-2 ק"ג

200 גרם חלקי פנים {כבדי עוף, לבבות, שקדי עגל}

חצי כוס אורז שטוף למילוי העוף

כוס אורז שטוף

2 עגבניות חתוכות לקוביות

2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

1 כפית נענע יבשה

1/2 כפית פפריקה

1 כפית בהרט

1/4 כפית קינמון

מלח פלפל

לחמין:

4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות

2 שיני שום קצוצות

 כוס אורז שטוף

3 מקלות קינמון

1/2 כפית בהרט

מלח ופלפל

קופסה רסק עגבניות

3 גזרים קלופים וחתוכים גס

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים גס מאוד

2 ארטישוק ירושלמי שטופים

ליטר מים או עד כיסוי

ביצים {כמה שרוצים}

הוראות הכנה

הכנת המלית:

מטגנים בצל ועגבניות עם 3 כפות שמן במשך 3-4 דקות.

מוסיפים את חלקי הפנים ומטגנים עוד 2-3 דקות.

מוסיפים את האורז ואת כל התבלינים ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עוד 2-3 דקות.

מורידים מהאש ממלאים את העוף וסוגרים אותו.

 

הכנת החמין:

מניחים את סיר החמין על האש.

מוסיפים רבע כוס שמן ומטגנים את העוף במשך 3-4 דקות בכל צד.

מוציאים את העוף ושומרים בצד.

מוסיפים לסיר את הבצלים ואת השום ומטגנים עד להזהבה קלה.

מוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים ומוסיפים את האורז { אם נשאר אורז מהמילוי אפשר להוסיף גם אותו לסיר}.

מורידים את הסיר ומרוקנים את האורז לצלחת {שומרים בצד}.

באותו סיר מטגנים את הגזרים, תפוחי האדמה והארטישוק ירושלמי עד להשחמה קלה.

מחזירים את העוף ושופכים עליו את האורז.

מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, מורידים מהאש ומוסיפים את הביצים.

מכניסים לתנור על 110 מעלות למשך 7-9 שעות ומוסיפים מים במידת הצורך.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות