מתכוןמתכון

חמין מסאלה הודי

חמין בהשראה הודית, עם קארי, פלפלים חריפים וקינמון והתוצאה - תבשיל חורפי קצת חריף ומעט מתוק

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
חמין מסאלה הודי
צילום: אפיק גבאי

תגיות:

רכיבים

  • חצי קילו בשר כבש חתוך לקוביות או 2 כרעיים ושלושה שוקי עוף
  • 2 כוסות אורז שטוף ומושרה
  • 2 בצלים גדולים קלופים וקצוצים גס
  • 3 עגבניות חתוכות לקוביות
  • 2 גזרים בינוניים מגוררים גס
  • 4 תפוחי אדמה
  • 8 שיני שום קצוצות
  • 2 כפיות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפיות גראם מסאלה
  • 2 פלפלים חריפים
  • 2 כפות קארי צהוב {עדיפות לקארי מסוג ראגה}
  • 1/2 כפית קינמון
  • 200 גרם תערובת פירות יבשים קצוצים - מנגו מיובש, תמרים, משמש, שזיפים, צימוקים
  • 2 ליטר מים חמים ובהם רבע כפית זעפרן

הוראות הכנה

מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצלים, השום והעגבניות עד לריכוך. מוסיפים את כל התבלינים עד להשחמה.

מוסיפים את הבשר או העוף ומטגנים עד לסגירה.

מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עוד חמש דקות בערך עד לריכוך.

מוסיפים את האורז, הפירות היבשים והמים מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש מכסים את הסיר למשך חצי שעה.

מעבירים לתנור שחומם ל- 110 מעלות למינימום 7 שעות.

טיפ קטן: מדי פעם בדקו אם צריך להוסיף מים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ