מתכון

חמין מקרוני

לירז שדה, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לירז שדה, שפית אורחת
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
חמין מקרוני ירושלמי

רכיבים

  • 4 יחידות כרעיים
  • 4 יחידות שוקיים
  • 5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
  • חבילת מקרוני (רצוי הכי עבה שיש) מבושל ומסונן לפי ההוראות על השקית
  • כפית פפריקה
  • 3 שיני שום כתוש
  • מלח ופלפל
  • 4 כפות שמן
  • 5-6 ביצים

הוראות הכנה

מחממים סיר עם השמן, מוסיפים את העוף, השום והתבלינים מטגנים 2-3 דקות מכל צד עד לסגירה קלה של העוף.

מוציאים את העוף ומניחים בצד.

מסדרים את תפוחי האדמה בתחתית הסיר, מתבלים אותם במלח ופלפל ומעליהם  מניחים שליש מהמקרוני.

מעל מסדרים את העופות ומעליהם את יתרת המקרוני והביצים. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור בחום של 100 מעלות למשך לילה.

תגובות