מתכוןמתכון |

איך מכינים אריסה תוניסאית?

להריסה (שבעברית התגלגלה לאריסה) יש הרבה מאוד גרסאות, זוהי הגרסה המשפחתית שלי

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מנות עם הריסה. מסלטים וכריכים ועד תבשילים
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
1 ליטר

להריסה גרסאות רבות, השכיחה שבהן כוללת גם תוספת של קרוויה, קרי קימל טחון, כמון וזרעי כוסברה כתושים. כשלעצמי, ואני כמובן לא אובייקטיבי, אני מעדיף את הגרסה המשפחתית, כפי שסבתא שלי נוהגת להכינה. לזו אני מוסיף תבלינים בהתאם למנה שאני מכין. ניתן לשנות את היחס בין הפלפלים המתוקים לחריפים (שאטה), בהתאם למידת החריפות של אלה האחרונים ולסיבולת־החריף של הסועדים. ניתן גם להכין שני סוגי הריסה: האחת על בסיס שמן זית, השנייה על בסיס לימון (מתאימה יותר לאזלוק, סלטים על בסיס ירק המתובלים בהריסה).

מה עוד עושים עם הריסה? הכתבה של מתן שופן

רכיבים

  • 250 גרם פלפלים אדומים מיובשים מתוקים

  • 100 גרם פלפלים אדומים מיובשים חריפים (שאטה)

  • להריסה על בסיס שמן זית:

  • 2 ראשי שום קלופים

  • 3/4 כוס שמן זית

  • 1/2 1 כפית מלח

  • להריסה על בסיס לימון:

  • 2 ראשי שום קלופים

  • מיץ מ-3 לימונים סחוטים

  • 1/2 1 כפית שטוחה מלח

הוראות הכנה

חשוב מאוד לעבוד עם כפפות בשלב הזה: מכינים קערה גדולה מאוד עם מים. מסירים מהפלפלים את העוקץ ומנערים מהם את הגרעינים (חשוב להיפטר מכמה שיותר גרעינים). מעבירים את הפלפלים לקערה עם המים. משרים במים כמה שעות, או עדיף – למשך כל הלילה. מעבירים את הפלפלים למסננת ומסננים את כל הנוזלים (מומלץ להשאיר במסננת כחצי שעה כדי להיפטר מרוב הנוזלים).
הריסה על בסיס שמן זית: מעבירים למעבד מזון את שיני השום והפלפלים, טוחנים יחד. כשמתחילה להתקבל משחה, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי פעולה, את שמן הזית והמלח. אם ההריסה סמיכה מדי, יש להוסיף עוד שמן זית. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר. הריסה על בסיס לימון: התהליך זהה, אך במקום שמן זית מוסיפים לימון תוך כדי פעולת מעבד המזון.
מומלץ כמיטב המסורת התוניסאית, להעביר את הפלפלים במטחנת בשר טחינה כפולה, במקום במעבד מזון. בסיום הטחינה מערבבים עם תבלינים ועם שמן זית או לימון.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ