הריסה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון הריסה תוניסאית

להריסה (ולא אריסה) יש הרבה מאוד גרסאות, זוהי הגרסה המשפחתית שלי

1 ליטר דרגת קושי: קל
מנות עם הריסה. מסלטים וכריכים ועד תבשילים
מתן שופן

להריסה גרסאות רבות, השכיחה שבהן כוללת גם תוספת של קרוויה, קרי קימל טחון, כמון וזרעי כוסברה כתושים. כשלעצמי, ואני כמובן לא אובייקטיבי, אני מעדיף את הגרסה המשפחתית, כפי שסבתא שלי נוהגת להכינה. לזו אני מוסיף תבלינים בהתאם למנה שאני מכין. ניתן לשנות את היחס בין הפלפלים המתוקים לחריפים (שאטה), בהתאם למידת החריפות של אלה האחרונים ולסיבולת־החריף של הסועדים. ניתן גם להכין שני סוגי הריסה: האחת על בסיס שמן זית, השנייה על בסיס לימון (מתאימה יותר לאזלוק, סלטים על בסיס ירק המתובלים בהריסה).

מה עוד עושים עם הריסה? הכתבה של מתן שופן

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

250 גרם פלפלים אדומים

מיובשים מתוקים
100 גרם פלפלים אדומים מיובשים חריפים (שאטה)
להריסה על בסיס שמן זית:
25 שיני שום קלופות
3/4 כוס שמן זית
1/2 1 כפית מלח
להריסה על בסיס לימון:
25 שיני שום
מיץ מ-3 לימונים סחוטים
1/2 1 כפית שטוחה מלח

הוראות הכנה

חשוב מאוד לעבוד עם כפפות בשלב הזה: מכינים קערה גדולה מאוד עם מים. מסירים מהפלפלים את העוקץ ומנערים מהם את הגרעינים (חשוב להיפטר מכמה שיותר גרעינים). מעבירים את הפלפלים לקערה עם המים. משרים במים כמה שעות, או עדיף – למשך כל הלילה. מעבירים את הפלפלים למסננת ומסננים את כל הנוזלים (מומלץ להשאיר במסננת כחצי שעה כדי להיפטר מרוב הנוזלים).
הריסה על בסיס שמן זית: מעבירים למעבד מזון את שיני השום והפלפלים, טוחנים יחד. כשמתחילה להתקבל משחה, מוסיפים בהדרגה, תוך כדי פעולה, את שמן הזית והמלח. אם ההריסה סמיכה מדי, יש להוסיף עוד שמן זית. מעבירים לצנצנת ומאחסנים במקרר. הריסה על בסיס לימון: התהליך זהה, אך במקום שמן זית מוסיפים לימון תוך כדי פעולת מעבד המזון.
מומלץ כמיטב המסורת התוניסאית, להעביר את הפלפלים במטחנת בשר טחינה כפולה, במקום במעבד מזון. בסיום הטחינה מערבבים עם תבלינים ועם שמן זית או לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות