מתכוןמתכון

דג ברוטב פלפלים אדומים

הכינו את החלות: דג ברוטב אדום הוא כנראה התשובה התוניסאית לחריימה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דג ברוטב פלפלים אדומים
מתן שופן
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים

רק אל תקראו למנה הזאת חריימה. אמי מכנה אותה "דג תוניסאי", אם כי במטבח התוניסאי קיימים עוד תבשילי דגים רבים. ההמלצה שלי היא לבקש ממוכר הדגים לפרוס לכם את הדג לפרוסות עבות, ולבשל את הדג עם העצם, כי היא שומרת את הבשר שלו עסיסי יותר (החיסרון הוא שיהיה על הסועדים להתעסק עם האדרה בזמן הארוחה).

מה עוד עושים עם הריסה? הכתבה של מתן שופן

רכיבים

  • דג מוסר במשקל כ-1.3 ק"ג
  • פרוס לפרוסות עם העצם
  • או חתוך לפילטים
  • 2 פלפלים אדומים מתוקים (גמבה)
  • 4 שיני שום, קלופות
  • 5–6 כפות שמן קנולה
  • 1 כף קימל טחון
  • 1 כף הריסה (על בסיס שמן זית)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מיץ מ-1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה

קוצצים דק מאוד את הגמבה והשום (פשוט יותר לטחון אותם יחד במעבד מזון). מחממים שמן בסיר רחב ושטוח, ומוסיפים את הקימל. כאשר הארומה שלו מתחילה להיות מורגשת – מוסיפים את הפלפלים והשום הקצוצים. מערבבים. מוסיפים את ההריסה, הפפריקה ומיץ הלימון. מערבבים, מכסים ומנמיכים את האש. ממשיכים בבישול עוד כחצי שעה. מכניסים את פרוסות הדג ומכסים. ממשיכים בבישול עוד כ-25 דקות, או עד שבשר הדג מבושל. מגישים לצד לחם טוב.

תגובות