מרק ארטישוק ירושלמי של קרן קדוש

למרות שהקשר בין ארטישוק ירושלמי לעיר הבירה הוא מקרי בהחלט, מרק ארטישוק ירושלמי הוא דייר קבע במסעדות העיר בעונת החורף. הנה הגרסה החלבית של קרן קדוש

קרן קדוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קרן קדוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מרק ארטישוק ירושלמי

רכיבים

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 שיני שום
  • 1 כרישה
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 תפוח אדמה
  • 2 חצילים קלויים וקלופים
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 שקית חלב
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס פרמז'ן
  • מלח, פלפל, צ'ילי, אגוז מוסקט (לפי הטעם)

הוראות הכנה

פורסים את הבצלים, השום והכרישה ומטגנים אותם בחמאה.

מוסיפים את תפוח האדמה ואת הארטישוק הירושלמי מקולפים ופרוסים.

מוסיפים את החלב ומוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים 45 דקות עד לריכוך מוחלט של
הארטישוק הירושלמי.

מוסיפים את החציל הקלוי ותיבול לפי הטעם, טוחנים בבנלדר מוט.

מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים 5 דקות נוספות.

להגשה:
לקצוץ ערמונים (אפשר לקנות בוואקום) ולפזר בכל קערה ואת הפרמז'ן.

מומלץ גם לטפטף לכל קערה כמה טיפות של שמן עירית.

קרן קדוש

שף קונדיטורית בעלת טור אפייה שבועי

תגובות