מרק ארטישוק ירושלמי של קרן קדוש - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מרק ארטישוק ירושלמי של קרן קדוש

למרות שהקשר בין ארטישוק ירושלמי לעיר הבירה הוא מקרי בהחלט, מרק ארטישוק ירושלמי הוא דייר קבע במסעדות העיר בעונת החורף. הנה הגרסה החלבית של קרן קדוש

דרגת קושי: קל
מרק ארטישוק ירושלמי
קרן קדוש
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

2 בצלים גדולים

2 שיני שום
1 כרישה
1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
1 תפוח אדמה
2 חצילים קלויים וקלופים
2 כפות חמאה
1/2 שקית חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס פרמז'ן
מלח, פלפל, צ'ילי, אגוז מוסקט (לפי הטעם)

 

הוראות הכנה

פורסים את הבצלים, השום והכרישה ומטגנים אותם בחמאה.

מוסיפים את תפוח האדמה ואת הארטישוק הירושלמי מקולפים ופרוסים.

מוסיפים את החלב ומוסיפים מים עד לכיסוי ומבשלים 45 דקות עד לריכוך מוחלט של
הארטישוק הירושלמי.

מוסיפים את החציל הקלוי ותיבול לפי הטעם, טוחנים בבנלדר מוט.

מוסיפים את השמנת מתוקה ומבשלים 5 דקות נוספות.

להגשה:
לקצוץ ערמונים (אפשר לקנות בוואקום) ולפזר בכל קערה ואת הפרמז'ן.

מומלץ גם לטפטף לכל קערה כמה טיפות של שמן עירית.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות