מתכוןמתכון

אנטיפסטי פיקנטי עם דבש ולאבנה

מומלץ להכין את הדלעת והחציל בשתי תבניות נפרדות מאחר שזמן הצלייה של כל אחד מהם שונה

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מתן שופן
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
אנטיפסטי פיקנטי עם דבש ולאבנה

רכיבים

  • 1 חציל
  • 600-500 גרם דלעת
  • 2 כפות
  • הריסה
  • (על בסיס שמן זית)
  • 1 כפית כמון (אופציונלי)
  • 4 כפות שמן זית

להגשה:

  • 3 כפות לאבנה
  • 1 כף דבש
  • קורט מלח ים אטלנטי
  • עלים טריים ושטופים של אורגנו ונענע

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל.
חוצים את החציל לאורך, ופורסים לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומפזרים עליהן מלח גס כדי שיגירו את נוזליהן. לאחר כ-45 דקות שוטפים אותן, ומעבירים לתבנית רחבה מאוד המתאימה לשימוש בתנור (מומלץ לסדר את החצילים בשכבה אחת ולא בערימה כדי שהצלייה תהיה אחידה). מוסיפים 1 כף הריסה, 1/2 כפית כמון ו-2 כפות שמן זית. מערבבים, משטחים בתבנית. מכניסים לתנור לכרבע שעה, או עד שהחצילים שחומים ויפים.
מקלפים את הדלעת, ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ובגודל 4X4 ס"מ. מעבירים לתבנית רחבה המתאימה לתנור, ומוסיפים 1 כף הריסה, 1/2 כפית כמון ו-2 כפות שמן זית. מערבבים, ומשטחים בתבנית. מכניסים לתנור ל-25 דקות, או עד שהדלעת רכה ושחומה קלות.
הגשה: מורחים בנדיבות לאבנה על צלחת, ומניחים עליה את האנטיפסטי. יוצקים מעל את הדבש, ומפזרים את המלח ועלי התיבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ