אנטיפסטי פיקנטי עם דבש ולאבנה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אנטיפסטי פיקנטי עם דבש ולאבנה

מומלץ להכין את הדלעת והחציל בשתי תבניות נפרדות מאחר שזמן הצלייה של כל אחד מהם שונה

4 סועדים דרגת קושי: קל
אנטיפסטי פיקנטי עם דבש ולאבנה
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 חציל

600-500 גרם דלעת
2 כפות הריסה (על בסיס שמן זית)
1 כפית כמון (אופציונלי)
4 כפות שמן זית
להגשה:
3 כפות לאבנה
1 כף דבש
קורט מלח ים אטלנטי
עלים טריים ושטופים של אורגנו ונענע

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-220 מעלות על מצב גריל.
חוצים את החציל לאורך, ופורסים לפרוסות בעובי כ-1.5 ס"מ. מניחים את הפרוסות על נייר אפייה ומפזרים עליהן מלח גס כדי שיגירו את נוזליהן. לאחר כ-45 דקות שוטפים אותן, ומעבירים לתבנית רחבה מאוד המתאימה לשימוש בתנור (מומלץ לסדר את החצילים בשכבה אחת ולא בערימה כדי שהצלייה תהיה אחידה). מוסיפים 1 כף הריסה, 1/2 כפית כמון ו-2 כפות שמן זית. מערבבים, משטחים בתבנית. מכניסים לתנור לכרבע שעה, או עד שהחצילים שחומים ויפים.
מקלפים את הדלעת, ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ ובגודל 4X4 ס"מ. מעבירים לתבנית רחבה המתאימה לתנור, ומוסיפים 1 כף הריסה, 1/2 כפית כמון ו-2 כפות שמן זית. מערבבים, ומשטחים בתבנית. מכניסים לתנור ל-25 דקות, או עד שהדלעת רכה ושחומה קלות.
הגשה: מורחים בנדיבות לאבנה על צלחת, ומניחים עליה את האנטיפסטי. יוצקים מעל את הדבש, ומפזרים את המלח ועלי התיבול.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות