מתכון

"קימצ'י" תוניסאי

מתכון עם ירקות נגישים יותר ובתהליך מזורז

מתן שופן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
"קימצ'י" תוניסאי
צילום: מתן שופן
מתן שופן
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:צנצנת בנפח של 1 ליטר

קימצ'י היא מנה בסיסית ונפוצה במטבח הקוריאני. מדובר בעצם בירקות מוחמצים ומותססים, בדרך כלל כרוב סיני, דייקון (מעין צנון גדול ממדים), גזר ובצל ירוק. לאחרונה יצאתי לטיול בצפון־מערב ארה"ב, אזור שיש בו השפעות אסיאתיות דומיננטיות, ומאכילת קימצ'י אחד למשנהו חשבתי שיהיה מעניין להכין את המנה הזאת מהריסה תוניסאית.

למתכוני הריסה נוספים של מתן שופן

רכיבים

  • 1/2 כרוב לבן
  • 5 כפות מלח גס
  • 1 גזר קלוף
  • 1 קולרבי קלוף
  • 2 כפות
  • הריסה
  • על בסיס לימון
  • 2 כפות רוטב דגים (ניתן להמיר ברוטב פטריות)
  • 3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק)
  • 1 כפית זרעי כוסברה, כתושים גס
  • 1 כף סוכר

הוראות הכנה

חותכים את חצי הכרוב לשתיים. מסירים מכל רבע את הקודקוד הנוקשה ושוטפים היטב מתחת למים זורמים. חותכים את שתי היחידות לאורך, ולאחר מכן פורסים אותן לרוחב, לרצועות בעובי כ-4 ס"מ. מעבירים לקערה ומוסיפים את המלח הגס. משפשפים היטב ומניחים בצד לכרבע שעה, כדי לרכך את הכרוב ולהקל עליו לספוג בהמשך את חומרי המשרה. בינתיים חותכים את שאר הירקות: פורסים את הגזר למקלות באורך כ-5 ס"מ ובעובי של כ-0.5 ס"מ, את הקולרבי חותכים לקוביות בגודל כ-2X2 ס"מ, ואת גבעולי הבצל הירוק – לגודל של כ-4 ס"מ. שוטפים היטב את הכרוב, ומחזירים לקערה. מעבירים אליה את שאר הירקות ואת שאר החומרים. מערבבים היטב. מעבירים לצנצנת גדולה, ודוחסים. ממלאים את הצנצנת במים עד כיסוי הירקות. סוגרים היטב, ומשאירים בחוץ. ניתן לאכול כבר ביום המחרת, אך התסיסה מתחילה רק לאחר כ-3 ימים. בכל מקרה, לאחר 5 ימים מעבירים לאחסון במקרר.

תגובות