מרק ארטישוק ירושלמי טבעוני של השפית טלי פרידמן

השפית טלי פרידמן (מהאטלייה בירושלים) מגישה את הגרסה שלה למרק ארטישוק ירושלמי טבעוני

טלי פרידמן, שפית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טלי פרידמן, שפית אורחת
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק ארטישוק ירושלמיצילום: חגית ביבס

רכיבים

  • 2 בצלים גדולים
  • 2 שיני שום
  • 1 כרישה
  • 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי
  • 1 תפוח אדמה
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

מקלפים ופורסים את הארטישוק הירושלמי.

פורסים את הבצלים, השום והכרישה ומטגנים.

מוסיפים את תפוח האדמה ואת הארטישוק הירושלמי ומבשלים מעט.

מכסים במים ומבשלים 45 דקות עד לריכוך מוחלט של הארטישוק הירושלמי.

ממליחים לפי הטעם.

ניתן לאכול את המרק במצב הזה וכן ניתן לעבד במעבד מזון.

להגשה:
לקצוץ ערמונים (אפשר גם באריזת ואקום) ולפזר בכל קערה.
לטפטף לכל קערה כמה טיפות של שמן עירית (לטחון עם בלנדר מוט 4 כפות עירית קצוצה
עם חצי כוס שמן זית ולסנן).

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ