מתכוןמתכון

ריבת תותים ווניל

חשוב לבחור בתותים מוצקים, קטנים ומתוקים, שצבעם אדום עז עם כתר עלים ירוק ורענן

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ריבת תות עם וניל
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-5 כוסות ריבה

זו ריבה דלילה יחסית, אני מעדיפה אותה על פני ריבות סמיכות ובעלות מרקם ג'לטיני. היחס בין כמות הפרי לסוכר גם הוא עניין של טעם - אני אוהבת ריבות שאינן מתוקות מדי והפרי מורגש בהן. אם אתם אוהבים ריבה מתוקה, אפשר להוסיף עוד כוס סוכר לסיר. כאמור, בסיום הבישול כאשר הריבה חמה היא נראית דלילה ולאחר הקירור היא תסמיך מעט.

רכיבים

  • 1.5 קילו תותים אדומים ויפים, קטנים ככל הניתן
  • שתיים ורבע כוסות (450 גרם) סוכר
  • שליש כוס מיץ לימון
  • מקל וניל חצוי לאורכו

הוראות הכנה

מניחים את התותים בכיור מלא מים, שוטפים בעדינות ומעבירים למסננת. מסירים את כיפת התותים (לאחר הקיטום התותים ישקלו קילו ורבע), מנערים עודפי מים, את התותים הגדולים חוצים. מעבירים לסיר גדול (למנוע גלישה בזמן הבישול), מוסיפים סוכר, מיץ לימון ומקל וניל ומביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית נמוכה. לאחר שהסוכר נמס, מגבירים מעט את האש ומבשלים על רתיחה חזקה, ללא מכסה, 40 דקות. מכבים ומסירים בסבלנות בעזרת כף את הקצף הצף על פני הנוזל. מעקרים 2 צנצנות (מוזגים עליהן מים רותחים, ממתינים חמש דקות והופכים עד שיתייבשו) ומעבירים אליהן את הריבה החמה. אם נותר קצף על פני הריבה מסירים בעזרת כף. סוגרים ומצננים. עדיף לאכול כאשר הריבה שהתה מחוץ למקרר חצי שעה.

תגובות