ריבת תותים ווניל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ריבת תותים ווניל

חשוב לבחור בתותים מוצקים, קטנים ומתוקים, שצבעם אדום עז עם כתר עלים ירוק ורענן

4-5 כוסות ריבה דרגת קושי: קל
ריבת תות עם וניל
לימור לניאדו תירו

זו ריבה דלילה יחסית, אני מעדיפה אותה על פני ריבות סמיכות ובעלות מרקם ג'לטיני. היחס בין כמות הפרי לסוכר גם הוא עניין של טעם - אני אוהבת ריבות שאינן מתוקות מדי והפרי מורגש בהן. אם אתם אוהבים ריבה מתוקה, אפשר להוסיף עוד כוס סוכר לסיר. כאמור, בסיום הבישול כאשר הריבה חמה היא נראית דלילה ולאחר הקירור היא תסמיך מעט.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1.5 קילו תותים אדומים ויפים, קטנים ככל הניתן

שתיים ורבע כוסות (450 גרם) סוכר

שליש כוס מיץ לימון

מקל וניל חצוי לאורכו

הוראות הכנה

מניחים את התותים בכיור מלא מים, שוטפים בעדינות ומעבירים למסננת. מסירים את כיפת התותים (לאחר הקיטום התותים ישקלו קילו ורבע), מנערים עודפי מים, את התותים הגדולים חוצים. מעבירים לסיר גדול (למנוע גלישה בזמן הבישול), מוסיפים סוכר, מיץ לימון ומקל וניל ומביאים לרתיחה ללא מכסה על אש בינונית נמוכה. לאחר שהסוכר נמס, מגבירים מעט את האש ומבשלים על רתיחה חזקה, ללא מכסה, 40 דקות. מכבים ומסירים בסבלנות בעזרת כף את הקצף הצף על פני הנוזל. מעקרים 2 צנצנות (מוזגים עליהן מים רותחים, ממתינים חמש דקות והופכים עד שיתייבשו) ומעבירים אליהן את הריבה החמה. אם נותר קצף על פני הריבה מסירים בעזרת כף. סוגרים ומצננים. עדיף לאכול כאשר הריבה שהתה מחוץ למקרר חצי שעה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות