מתכוןמתכון

עוגיות ריבה

עוגיות פריכות ומתוקות במידה, שכולם אוהבים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות ריבה
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30 עוגיות

הבצק קל להכנה וידידותי גם לעבודה עם ילדים. אפשר כמובן להשתמש בכל ריבה אחרת שאוהבים, כמו משמש, שזיפים ופטל. אם אתם משתמשים למילוי העוגיות בריבה עם חתיכות פרי גדולות, כדאי לטחון אותה מעט לפני.

רכיבים

  • 150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם סוכר
  • ביצה
  • חלמון
  • 200 גרם קמח תופח מנופה
  • 50 גרם שקדים טחונים מנופים
  • קורט מלח
  • כף מים קרים
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • חצי כוס ריבת תות או שזיפים, חלקה

הוראות הכנה

בקערת המערבל החשמלי עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים. מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים את תערובת היבשים בבת אחת. מערבלים מעט מאוד עד קבלת בצק פירורים. מוסיפים כף מים ומערבלים מעט. דוחסים את הבצק לצורת כדור, מכניסים לשקית ניילון, פוחסים לצורת דיסקית ומקררים לשעתיים או יותר, עד משך לילה.

מחממים תנור ל–150 מעלות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3–4 מ"מ. קורצים עוגיות בצורת לב או פרח. במרכזן של חצי מהעוגיות קורצים חור קטן. מניחים את העוגיות במהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות. את השאריות שנותרו מהבצק אפשר לאסוף, לגלגל לכדור ולרדד בשנית. כאשר העוגיות התקררו לחלוטין בוזקים על אלה עם החור אבקת סוכר ועל אלה ללא החור מניחים מעט ריבה במרכזן. מניחים עוגייה עם חור מעל אחת עם ריבה. מאחסנים בקופסה אטומה.

תגובות