עוגיות ריבה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות ריבה

עוגיות פריכות ומתוקות במידה, שכולם אוהבים

30 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות ריבה
לימור לניאדו תירו

הבצק קל להכנה וידידותי גם לעבודה עם ילדים. אפשר כמובן להשתמש בכל ריבה אחרת שאוהבים, כמו משמש, שזיפים ופטל. אם אתם משתמשים למילוי העוגיות בריבה עם חתיכות פרי גדולות, כדאי לטחון אותה מעט לפני.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 2

רכיבים

150 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

50 גרם סוכר

ביצה

חלמון

200 גרם קמח תופח מנופה

50 גרם שקדים טחונים מנופים

קורט מלח

כף מים קרים

3 כפות אבקת סוכר

חצי כוס ריבת תות או שזיפים, חלקה

הוראות הכנה

בקערת המערבל החשמלי עם וו גיטרה מקציפים חמאה וסוכר עד קבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים ביצה וחלמון ומערבלים. מפסיקים את פעולת המערבל ומוסיפים את תערובת היבשים בבת אחת. מערבלים מעט מאוד עד קבלת בצק פירורים. מוסיפים כף מים ומערבלים מעט. דוחסים את הבצק לצורת כדור, מכניסים לשקית ניילון, פוחסים לצורת דיסקית ומקררים לשעתיים או יותר, עד משך לילה.

מחממים תנור ל–150 מעלות. מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעלה בעובי 3–4 מ"מ. קורצים עוגיות בצורת לב או פרח. במרכזן של חצי מהעוגיות קורצים חור קטן. מניחים את העוגיות במהירות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15 דקות. את השאריות שנותרו מהבצק אפשר לאסוף, לגלגל לכדור ולרדד בשנית. כאשר העוגיות התקררו לחלוטין בוזקים על אלה עם החור אבקת סוכר ועל אלה ללא החור מניחים מעט ריבה במרכזן. מניחים עוגייה עם חור מעל אחת עם ריבה. מאחסנים בקופסה אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות