חיתוכיות טבעוניות של שיבולת שועל וריבת תותים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חיתוכיות טבעוניות של שיבולת שועל וריבת תותים

תבנית מרובעת בגודל 20*20 דרגת קושי: קל
חיתוכיות טבעוניות של שיבולת שועל וריבת תותים
לימור לניאדו תירו
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

125 מ"ל (חצי כוס) שמן זית עדין

100 גרם (חצי כוס) סוכר קנים או דמררה

2 כפות (50 גרם) דבש או סילאן

4 כפות חלב או מים

160 גרם (כוס) קמח חיטה מלאה או כוסמין מלא, מנופה

250 גרם (2 כוסות) פתיתי שיבולת שועל - קוואקר (לא דק או אינסטנט, עדיף אורגני)

3 כפות גרעיני חמניות או דלעת

3 כפות שומשום

2 כפות שקדים טחונים מנופים או שבבי קוקוס

חצי כפית קינמון

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כפית מלח

200 גרם (5–6 כפות) ריבת תותים

40 גרם (3 כפות) צימוקים שחורים קטנים או אוכמניות מיובשות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל–180 מעלות. משמנים תבנית בגודל 20X20 ומרפדים בנייר אפייה.

מחממים בסיר בינוני שמן, סוכר ודבש עד המסת הסוכר. מכבים, מוסיפים חלב או מים, מערבבים ושמים בצד.

מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים ומוזגים מעל את תערובת השמן והסוכר, מערבבים היטב. מעבירים 2/3 מהתערובת לתבנית ומשטחים היטב. מורחים את הריבה באופן אחיד. מוסיפים צימוקים לתערובת שנותרה בקערה, מערבבים מעט ומפזרים מעל העוגה, לא משטחים. אופים 40 דקות. מקררים היטב לפני החיתוך. מוציאים את העוגה על ידי הרמת שולי נייר האפייה, מעבירים לקרש חיתוך, חותכים לקוביות קטנות ושומרים בקופסא אטומה במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות