מתכוןמתכון

עוף אדום

מנה יפה ומרשימה לאירוח, שכן אפשר להכין אותה מראש ולחמם לפי ההגשה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוף אדום
צילום: לימור לניאדו תירו
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

בדומה לאורז מלא גם גרגיריו של האורז האדום אינם עוברים קילוף ולא ליטוש ולכן נשמרת תכולת הוויטמינים הגבוהה שבהם. בימות החורף כאשר הגוף מבקש אוכל עמוק אני מוסיפה לתערובת האורז והכרוב נקניקיית חזיר או עגל שמנמנה, חתוכה לחצאי עיגולים.

רכיבים

  • כוס ורבע אורז אדום
  • 10-12 שוקי עוף
  • 6 כפות שמן
  • 2 כרישה שטופה היטב ופרוסה לחצאי עיגולים
  • כרוב סגול ללא העלים החיצונים הבשרניים קצוץ לשערות דקות
  • סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות לפרוסות עבות
  • 12 שיני שום קלופות
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • כפית סוכר
  • כוס ורבע מים
  • חצי כוס בירה לבנה או יין לבן

לתערובת התבלינים

  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור גרוס דק
  • כפית פלפל אנגלי טחון
  • כפית קימל טחון

הוראות הכנה

משרים את האורז במים קרים למשך 3 שעות. מסננים. מערבבים את תערובת התבלינים בצלחת שטוחה ומצפים את השוקיים היטב בתערובת התבלינים. מחממים סיר רחב ושטוח (32-30 ס"מ), שנכנס גם לתנור, מוזגים 4 כפות שמן ומטגנים את שוקי העוף משני הצדדים, עד השחמה. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.

מוסיפים לאותו הסיר עוד שתי כפות שמן ומטגנים את הכרישה והכרוב עד שנפחם מצטמצם והירקות משחימים מעט, 20 דקות לערך. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוסיפים לסיר פטריות, שיני שום שלמות, מלח גס, פלפל גרוס, סוכר ואורז ומערבבים שתי דקות (בשלב הזה אפשר להוסיף נקניקיות). מניחים את שוקי העוף בעיגול מעל האורז, מוזגים מים ובירה, מרתיחים, מכסים היטב ומעבירים לתנור. אופים למשך שעתיים. התבשיל טעים יותר ביום המחרת.

תגובות