פלפלים ממולאים יווניים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פלפלים ממולאים יווניים

מנה טעימה וקלה למילוי שלמדתי להכין באי לסבוס ביוון. תוספת הצלפים במנה מקנה למלית קלילות ורעננות

8 מנות דרגת קושי: קל
פלפלים ממולאים מלסבוס
לימור לניאדו תירוש

צמחוניים יכולים להחליף את הבשר הטחון בעוד שלושה בצלים קצוצים ומטוגנים עד שקיפות במעט שמן זית ובשתי עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות.

3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

8 פלפלים בינוניים או גמבות אדומות

6-4 פלפלים ירוקים בהירים (בעלי הציפה הדקה)

 

למלית:

כוס ורבע אורז בסמטי

2 בצלים קצוצים לקוביות קטנות

2 כפות שמן

500 גרם בשר טחון

2 כפות שמן תירס

כוס דחוסה עלי נענע קצוצים

2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות

2 כפות רסק עגבניות

כף וחצי צלפים קצוצים

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

קורט שבבי צ’ילי

 

לרוטב:

3 כוסות מיץ עגבניות

חצי כוס מים

1/2 כפית סוכר

כף אורגנו

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

4 עלי דפנה

הוראות הכנה

מחממים סיר גדול עם 2 ליטר מים. מבשלים את האורז במים (כמו פסטה) למשך עשר דקות, מסננים ומצננים. מטגנים בצלים בשמן עד שקיפות. מעבירים לקערה, מוסיפים אורז מבושל ואת שאר חומרי המלית ומערבבים בידיים קלות.

חותכים את חלקם העליון של הפלפלים (שומרים את החלק הזה כמכסה) ומרוקנים את תוך הפלפלים. ממלאים בתערובת המילוי, ומניחים אותם עומדים בתבנית משומנת קלות. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מערבבים את חומרי הרוטב בקערה ויוצקים אל תוך הממולאים ומסביבם. סוגרים כל פלפל עם המכסה שלו. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום וצולים 45 דקות. מסירים את הרדיד וממשיכים בצלייה חצי שעה נוספת. מדי פעם שואבים נוזלים ויוצקים מעל. מומלץ להגיש ביום המחרת.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות