מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני - מתכון טבעוני - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טבעוני מנגולד ממולא בבורגול ברוטב לימוני

רוצים ממולאים טבעונים מעולים? הנה מנה ריחנית הספוגה בטעמים מגוונים של חמוץ־מתוק ומעט פיקנטי, היא מרהיבה להגשה ומתאימה לאירוח ססגוני וטבעוני

4-6 מנות דרגת קושי: קל
מנגולד ממולא  בבורגול ברוטב לימוני. לפני שלב העיטוף
לימור לניאדו תירוש

למי שעבורם זו הפעם הראשונה בגלגול עלים, ייתכן שהתהליך ייראה בתחילה מסורבל מעט, אך לאחר שניים שלושה ממולאים זה ייראה פשוט.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

25 עלי מנגולד צעירים ללא חורים

חצי לימון

8 עגבניות שרי חצויות

4 שיני שום חצויות

2 כפות גרגירי רימון או אוכמניות מיובשות

 

למלית:

3/4 כוס בורגול עבה

2 כפות שמן

8 בצלים ירוקים קצוצים

2 שיני שום קצוצות

חצי כוס דחוסה בפטרוזיליה קצוצה

2 כפות אוכמניות מיובשות

כף תרכיז רימונים

2 כפות מיץ לימון

חצי כפית כמון

כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

קורט שבבי צ’ילי

 

לרוטב:

רבע כוס מים

3 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

כף מיץ רימונים

חצי כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

כפית סוכר

הוראות הכנה

חותכים את השליש התחתון של עלי המנגולד ומשתמשים רק בחלק הירוק והרחב (את החלק עם הנימים הלבנים העבים שומרים במקרר לכל תבשיל או סלט אחר). מרתיחים סיר גדול עם מים וחצי לימון וחולטים בו את עלי המנגולד לחצי דקה עד דקה. העלים צריכים להיות רכים במידה כדי שלא ייקרעו בעת הגלגול. מסננים ושומרים בקערת מים קרים. שמים בקערה בינונית בורגול. ממלאים את הקערה במי ברז חמים, מערבבים מעט ושופכים את מי השטיפה, כך 3 פעמים. מסננים את רוב מי השטיפה מלבד כמות של 2 כפות. מניחים לבורגול לתפוח עשר דקות ומערבבים מדי לפעם.

במחבת עם שמן זית מטגנים תוך ערבוב את הבצל הירוק 2 דקות. מוסיפים שום ופטרוזיליה ומערבבים דקה. מוסיפים בורגול ואת שאר חומרי המלית ומטגנים תוך ערבוב 3 דקות.

מניחים עלה מנגולד על משטח עבודה, כשצד הנימים הבולטים כלפיכם. מניחים כף מהמילוי ומקפלים את צדי העלה מעל המילוי. מקפלים מעל את הקצה התחתון ומגלגלים. אם יש עלה קרוע, שמים עלה על עלה. מניחים לרוחב תבנית אפייה קטנה חוט קשירה ארוך ומעליו נייר אפייה. משמנים את הנייר קלות ומניחים בו את עלי המנגולד בצפיפות כשצד התפר כלפי מטה. מפזרים בין הממולאים עגבניות שרי חצויות, שיני שום חצויות וגרגירי רימון. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. סוגרים את הנייר וקושרים את החוט. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 40 דקות. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות