כוסמת ועדשים עם בטטות ובצלים ברוטב יוגורט ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כוסמת ועדשים עם בטטות ובצלים ברוטב יוגורט ונענע

גריסי הכוסמת מתעתעים. הם אינם, כפי שנדמה, דגן או קטנייה כשאר הגריסים, אלא גרעין הפרי של הצמח. לכן הם אינם מכילים גלוטן (כוסמת מותרת לחולי ציליאק)

4 מנות דרגת קושי: קל
כוסמת ועדשים עם בטטות ובצלים ברוטב יוגורט ונענע
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

חצי כוס כוסמת

חצי כוס עדשים שחורות

7 כפות שמן זית

8 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק

4 שיני שום קצוצות

2 בצל אדום קלוף ופרוס לשמיניות

בטטה גדולה קלופה וקצוצה לקוביות קטנות

צרור קטן של תרד בייבי שטוף וקצוץ לרצועות דקות

חצי כפית מלח

חצי כפית פלפל שחור

חצי כפית כמון טחון

 

לרוטב:

4 כפות יוגורט

כף נענע קצוצה

חצי כפית גרידת לימון

חצי כפית מיץ לימון

הוראות הכנה

משרים כוסמת ועדשים (בכלים נפרדים) במים קרים למשך 3 שעות. מסננים. מרתיחים סיר עם מים (כמו פסטה) ומבשלים את הכוסמת למשך עשר דקות. טועמים, אם הגרגירים מעט קשים מבשלים עוד דקה או שתיים. מסננים. באותו הסיר מרתיחים מים (כמו פסטה) ומבשלים את העדשים למשך עשר דקות, טועמים, אם הגרגירים מעט קשים מבשלים עד ריכוך. מסננים. מחממים תנור ל-180 מעלות. מניחים את הבצלים בתבנית צלייה, מושחים ב-2 כפות שמן זית ומעט מלח וצולים 20 דקות. בזמן הצלייה קולפים וחותכים את הבטטה. מערבבים את קוביות הבטטות עם 2 כפות שמן זית, מלח ומעט פלפל מוסיפים לתבנית עם הבצלים, ממשיכים בצלייה עוד רבע שעה, או עד התרככות הבטטות. במחבת עם 3 כפות שמן זית מטגנים בצל ירוק למשך 2 דקות מוסיפים שום וכוסמת מסוננת ומטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 5 דקות. מוסיפים עדשים ותבלינים, מטגנים דקה ומכבים את האש. מוסיפים בטטות, בצלים צלויים (אפשר להפריד מעט גלדים עם הידיים) ותרד קצוץ, מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים חמים עם יוגורט מעורבב עם נענע קצוצה, מיץ לימון וגרידת לימון.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות