מתכון

סלט פאטוש עם כוסמת

לאחר בישול קצר בסיר עם הרבה מים רותחים ומלח (כמו פסטה), מתקבלים פניני כוסמת תפוחים ואווריריים שישתלבו נפלא בסלטים, בממולאים ומרקים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות
סלט פאטוש עם כוסמת

רכיבים

  • חצי כוס כוסמת
  • 20 עגבניות שרי חצויות (אפשר בכמה צבעים)
  • 2 מלפפונים פרוסים לחצאי עיגולים
  • 4 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק
  • חופן עלי נענע
  • 5-6 צנוניות פרוסות לעיגולים דקים
  • גרידה מלימון שלם
  • לימון שלם ללא קליפה קצוץ
  • צרור אורוגולה שטוף ומיובש

לרוטב

  • שליש כוס שמן זית
  • 5 כפות מיץ לימון
  • שן שום קצוצה
  • חצי כפית מלח

להגשה

  • 100 גרם פטה מפוררת
  • כפית סומק טרי

הוראות הכנה

משרים כוסמת במים קרים למשך 3 שעות. מסננים. מרתיחים סיר עם מים (כמו פסטה) ומבשלים את הכוסמת למשך עשר דקות. טועמים. אם הגרגירים מעט קשים מבשלים עוד דקה או שתיים. מסננים. מערבבים את כל החומרים בקערת סלט. יוצקים את חומרי הרוטב, מערבבים מתקנים תיבול ומגישים עם פטה וסומק.

תגובות