מתכוןמתכון

עגבניות ממולאות בכוסמת עם זיתים, עשבי תיבול ומוצרלה

בחנויות הטבע אפשר למצוא כוסמת לא קלויה. היא נחשבת לחלבון מלא, כוללת את רוב חומצות האמינו הנחוצות ועשירה בברזל, בסיבים תזונתיים, באבץ ובסלניום. מומלץ להשרות במים קרים לפני השימוש

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות ראשונות
עגבניות ממולאות בכוסמת עם זיתים, עשבי תיבול ומוצרלה

רכיבים

  • שליש כוס כוסמת לא קלויה (ירוקה)
  • 6 עגבניות
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 בצל ירוק קצוץ כולל החלק הירוק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע פלפל ירוק חריף קצוץ
  • 6 זיתים שחורים (קלמטה) מגולענים וקצוצים
  • 2 פילטים של אנשובי קצוצים
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • שליש כוס בזיליקום קצוץ
  • רבע כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

לכיסוי העגבנייה

  • כדור מוצרלה באופלו פרוס לעיגולים
  • 6 עלי בזיליקום
  • 6 פילטים של אנשובי
  • 2 כפות שמן זית

הוראות הכנה

משרים כוסמת במים קרים למשך 3 שעות. מסננים. מרתיחים סיר עם מים (כמו פסטה) ומבשלים את הכוסמת למשך עשר דקות. טועמים, אם הגרגירים מעט קשים מבשלים עוד דקה או שתיים. מסננים. חותכים ומסירים את ראשה של כל עגבנייה. בעזרת כפית פריסייאן או כפית קטנה רגילה מרוקנים את תוכן העגבנייה והופכים לייבוש. קוצצים את תוכן העגבנייה ושומרים בצד (ללא הנוזלים). במחבת עם שמן זית מטגנים בצל ירוק למשך 2 דקות מוסיפים שום, פלפל ירוק חריף, זיתים ואנשובי ומטגנים 2 דקות. מוסיפים כוסמת מסוננת ומטגנים תוך ערבוב מתמיד למשך 5 דקות. מוסיפים את תוכן העגבניות הקצוצות וממשיכים בטיגון עוד 2 דקות. מוסיפים עשבי תיבול, מערבבים ומכבים את האש. מתבלים וטועמים ואם יש צורך מתקנים תבול. מחממים תנור ל-180 מעלות. ממלאים את העגבניות במלית ומניחים בתבנית חסינת חום משומנת בשמן זית. מניחים מעל כל עגבנייה פרוסת מוצרלה, עלה בזיליקום ואנשובי, מכסים במכסה העגבנייה, מזליפים שמן זית ואופים 45 דקות.

תגובות