עוגת סולת ביין ושזיפים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת סולת ביין ושזיפים

זוהי עוגה חגיגית ומיוחדת בזכות השילוב המעניין בין השזיפים, היין והסולת. העוגה יפה וטעימה במיוחד ועדיף להגישה יום לאחר האפייה

תבנית בקוטר 26 דרגת קושי: קל
עוגת סולת ביין ושזיפים
צילומים וסגנון: לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

שזיפים ביין:

18 שזיפים מיובשים ומגולענים

כוס מים (240 מ”ל) רותחים

כוס יין (240 מ”ל) אדום

חצי כפית קינמון או מקל קינמון

שקיק תה ארל גריי

חצי כוס (100 גרם) סוכר

 

לעוגה:

כוס וחצי (270 גרם) סולת מנופה

חצי כוס (100 גרם) סוכר

חצי כוס (50 גרם) קוקוס

חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

שקית וחצי (15 גרם) אבקת אפייה

חצי כפית קינמון

קורט מלח

4 ביצים

שני שליש כוס (160 מ”ל) שמן זית עדין או קנולה או חמניות

6 כפות (200 גרם) גדושותריבת פובידל

 

לסירופ:

שני שליש כוס (150 גרם) סוכר

שני שליש (160 מ”ל) מים

כף מיץ לימון

הוראות הכנה

בקערה קטנה משרים שזיפים מיובשים עם כוס מים רותחים למשך חצי שעה. מסננים ושומרים על מי ההשריה. בסיר קטן מרתיחים את מי ההשריה, יין, קינמון, שקיק תה וסוכר. מוסיפים שזיפים ומבשלים למשך רבע שעה תוך ביעבוע עדין. מסננים ושומרים את מי הבישול. משרים סולת ב-200 מ”ל ממי בישול השזיפים למשך חצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה בינונית מערבבים סוכר, קוקוס, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח. בקערה נוספת גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים, שמן תערובת סולת וריבה. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית את התערובת ואופים עשרים דקות. מפזרים שזיפים סביב סביב וממשיכים באפייה למשך 25 דקות. בזמן אפיית העוגה מכינים סירופ: בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר ומיץ לימון ומבשלים על להבה בינונית למשך עשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים בזילוף אטי את הסירופ החם על העוגה החמה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות