עוגת סולת של פעם עם קוקוס ולימון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת סולת של פעם עם קוקוס ולימון

אפשר להכין את העוגה גם בטעם תפוזים: יש להמיר את מיץ וגרידת הלימון במיץ וגרידת תפוז

תבנית 30*20 דרגת קושי: קל
עוגת סולת של פעם עם קוקוס ולימון
צילום וסגנון: לימור לניאדו תירוש

זהו מתכון לעוגת סולת שדודותי הסוריות אופות אותו זה דורות רבים. טעם העוגה המתוקה-חמצמצה בניחוח לימון או תפוז זכור לי היטב מילדות. העוגה הריחנית והדביקה הוגשה חתוכה לריבועים קטנים בתוך מנג’טים מיד לאחר ארוחת צהרי שבת, לצד תה מתוק של נענע ומרווה.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 1

רכיבים

כוס וחצי (270 גרם) סולת

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ לימון טרי

חצי כוס (100 גרם) סוכר

חצי כוס (50 גרם) קוקוס

כפית גרידת לימון

חצי כוס (70 גרם) קמח מנופה

שקית אבקת אפייה

קורט מלח

4 ביצים

מיכל יוגורט (200 מ”ל)

חצי כוס (125 מ”ל) שמן קנולה או חמניות

 

לסירופ:

כוס (240 מ”ל) מים

כוס (200 גרם) סוכר

5 כפות מיץ לימון טרי

סרט קליפת לימון באורך 3 ס”מ

הוראות הכנה

משרים סולת במיץ לימון למשך חצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה מערבבים סוכר, קוקוס, גרידת לימון, קמח, אבקת אפייה, ומלח. בקערה גדולה אחרת טורפים במטרפה ידנית ביצים, יוגורט, שמן ותערובת סולת. מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית את התערובת ואופים חצי שעה. בזמן אפיית העוגה מכינים סירופ: בסיר קטן מרתיחים מים, סוכר מיץ לימון וקליפת לימון ומבשלים על להבה בינונית למשך עשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים בזילוף איטי ובסבלנות את הסירופ החם על העוגה החמה.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות