מתכוןמתכון

עוגת סולת תמרים בניחוח מי ורדים ושמן זית

עוגה נהדרת בזכות השילוב המוצלח והקדום בין תמרים לסולת. טעמה עדין והיא מתוקה במידה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת סולת תמרים בניחוח מי ורדים ושמן זית
צילום: צילום וסגנון:לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית 20*20

עוגה נהדרת בזכות השילוב המוצלח והקדום בין תמרים לסולת. טעמה עדין והיא מתוקה במידה. אפשר לאפות אותה גם בתבנית הקטנה של תנור הטוסטר אובן.

רכיבים

  • 400 גרם תמרים מגולענים בוואקום (עדיף אורגניים)
  • חצי כוס+כף (140 מ”ל) מים
  • 3 כפות מי-ורדים
  • כפית קינמון
  • קורט מלח
  • כפית סודה לשתיה
  • כוס סולת (180 גרם) מנופה
  • חצי כוס מיץ תפוחים צלול או חלב
  • 2 ביצים
  • 100 מ”ל שמן זית
  • רבע כוס (50 גרם) סוכר חום כהה
  • 50 גרם אגוזי מלך קצוצים קטן
  • 2 כפות קמח תופח מנופה

לעיטור

  • 50 גרם אגוזי מלך שלמים

לסירופ

  • חצי כוס (100 גרם) סוכר
  • כף מי-ורדים
  • סרט קליפת לימון באורך 3 ס”מ
  • חצי כוס (120 מ”ל) מים

הוראות הכנה

בסיר קטן מחממים על אש קטנה תמרים ומים תוך ערבוב, עד רתיחה. מכבים את האש וממשיכים בערבוב עד קבלת תערובת חלקה. מוסיפים מי ורדים, קינמון ומלח. מצננים עשר דקות. מוסיפים סודה לשתיה (התערובת תתפח מעט) ומניחים לנוח למשך עשר דקות. בקערה קטנה משרים סולת ומיץ או וחלב למשך חצי שעה. מערבבים. מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית ביצים, שמן, סוכר ואת תערובת הסולת ותערובת התמרים. מערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים אגוזים ושתי כפות קמח תופח מערבבים ומוזגים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה. מעטרים באגוזים שלמים ואופים חצי שעה. בזמן אפיית העוגה מכינים סירופ: בסיר קטן מרתיחים סוכר, מי-ורדים, קליפת לימון ומים ומבשלים על להבה בינונית למשך עשר דקות. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים בזילוף איטי את הסירופ החם על העוגה החמה.

תגובות