קרם קרמל קלאסי - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרם קרמל קלאסי

הפלאן, המכונה גם קרם קרמל נולד ברומא העתיקה עם גילוי סגולות הביצים, אופים אותו באמבט מים ומגישים הפוך

תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24, או 12-10 קוקוטים אישיים או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות דרגת קושי: קל
קרם קרמל קלאסי (סגנון: לימור לניאדו תירוש. כלי קרמיקה: ורד טנדלר דיין)
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקרמל:

כוס סוכר

 

לפלאן:

3 כוסות חלב 3%

מכל שמנת מתוקה (15%)

מקל וניל חצוי

6 ביצים

3/4 כוס סוכר

הוראות הכנה

במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל אורך בין ארבע לשבע דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב בכף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כאשר הסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית. מנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים את תערובת החלב לחום גוף. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני־שלישים מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף אטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק אופים במשך שעה. בתבניות אישיות אופים במשך 40 דקות. מצננים 24 שעות במקרר. מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מגישים מיד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות