מתכוןמתכון

קרם קרמל קלאסי

הפלאן, המכונה גם קרם קרמל נולד ברומא העתיקה עם גילוי סגולות הביצים, אופים אותו באמבט מים ומגישים הפוך

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24, או 12-10 קוקוטים אישיים או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות
קרם קרמל קלאסי (סגנון: לימור לניאדו תירוש. כלי קרמיקה: ורד טנדלר דיין)

רכיבים

לקרמל

  • כוס סוכר

לפלאן

  • 3 כוסות חלב 3%
  • מכל שמנת מתוקה (15%)
  • מקל וניל חצוי
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס סוכר

הוראות הכנה

במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל אורך בין ארבע לשבע דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב בכף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כאשר הסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית. מנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים את תערובת החלב לחום גוף. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני־שלישים מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף אטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל, שהתקשה בינתיים.

בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק אופים במשך שעה. בתבניות אישיות אופים במשך 40 דקות. מצננים 24 שעות במקרר. מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מגישים מיד.

תגובות