מתכון |

קרם קרמל אספרסו

הקרמל, שמרקמו בתחילת התהליך קשה, מתרכך ונהפך לרוטב נוזלי לאחר האפייה. אפיית קרם הקרמל ייחודית - מניחים את המכל עם הקרמל והקרם בתוך אמבט מים ואופים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24, או 12-10 קוקוטים אישיים או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות
קרם קרמל אספרסו
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

לקרמל

  • כוס סוכר

לפלאן:

  • 2 כוסות (500 מ”ל) חלב 3%
  • 2/3 כוס ( 170 מ”ל) אספרסו
  • מכל ורבע (310 מ”ל) שמנת מתוקה (15%)
  • מקל וניל חצוי
  • 6 ביצים
  • כוס סוכר

הוראות הכנה

במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. תהליך יצירת הקרמל אורך בין ארבע לשבע דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב בכף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר מתקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כאשר הסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית אפייה. מנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, שמנת ומקל וניל עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים את תערובת החלב לחום גוף ומוסיפים את האספרסו. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני־שלישים מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים במטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף אטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל שהתקשה בינתיים.

בתבנית בגודל 26 או 24 או אינגליש קייק אופים במשך שעה. בתבניות אישיות אופים במשך 40 דקות. מצננים 24 שעות במקרר. מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מגישים מיד.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ