קרם קרמל שוקולד עם לואיזה ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קרם קרמל שוקולד עם לואיזה ונענע

את קרם הקרמל מגישים הפוך, כך שהקרמל נוזל על דפנות הפלאן אל צלחת ההגשה

תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24, או 12-10 קוקוטים אישיים או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות דרגת קושי: קל
קרם קרמל שוקולד עם לואיזה ונענע
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקרמל שוקולד:

כוס סוכר

חצי כוס (120 מ”ל) חלב

50 גרם שוקולד מריר משובח

רבע כפית חמאה

 

לפלאן:

3 כוסות חלב 3%

צרור גדול של נענע טרייה שטופה (בערך כוס וחצי)

צרור גדול של לואיזה טרייה שטופה (בערך כוס וחצי)

מכל שמנת מתוקה (15%)

מקל וניל חצוי

6 ביצים

3/4 כוס (150 גרם) סוכר

הוראות הכנה

במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. התהליך אורך 7-4 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב עם כף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר התקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית אפייה ומנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, לואיזה, נענע, שמנת ומקל וניל תוך ערבוב מתמיד עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים - תוך ערבוב מפעם לפעם - את תערובת החלב עד לחום גוף. מסננים. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני־שליש מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל שבינתיים התקשה.

בתבנית בגודל 26 או 24 אופים למשך שעה. בתבניות אישיות אופים למשך 40 דקות. מצננים 24 שעות במקרר. חצי שעה לפני ההגשה מכינים את הרוטב: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל, מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מצננים.

מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מוזגים על פני קרם הקרמל את רוטב השוקולד ומגישים מיד.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות