מתכון

קרם קרמל שוקולד עם לואיזה ונענע

את קרם הקרמל מגישים הפוך, כך שהקרמל נוזל על דפנות הפלאן אל צלחת ההגשה

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:תבנית עגולה (לא קפיצית) בגודל 26 או 24, או 12-10 קוקוטים אישיים או שתי תבניות אינגליש קייק קטנות
קרם קרמל שוקולד עם לואיזה ונענע

רכיבים

לקרמל שוקולד

  • כוס סוכר
  • חצי כוס (120 מ”ל) חלב
  • 50 גרם שוקולד מריר משובח
  • רבע כפית חמאה

לפלאן

  • 3 כוסות חלב 3%
  • צרור גדול של נענע טרייה שטופה (בערך כוס וחצי)
  • צרור גדול של לואיזה טרייה שטופה (בערך כוס וחצי)
  • מכל שמנת מתוקה (15%)
  • מקל וניל חצוי
  • 6 ביצים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר

הוראות הכנה

במחבת בגודל 26 בעלת תחתית עבה, ממיסים סוכר על אש בינונית עד קבלת קרמל כהה. התהליך אורך 7-4 דקות (בהתאם לאיכות המחבת) ויש להימנע מערבוב עם כף. מומלץ לנער את המחבת מדי פעם עד שכל הסוכר התקרמל והנוזל, שצבעו חום כהה, צלול ללא גושי סוכר. כשהסוכר התקרמל מוזגים אותו בזריזות לתבנית אפייה ומנערים כך שיצפה את התחתית באופן שווה. מחממים בסיר חלב, לואיזה, נענע, שמנת ומקל וניל תוך ערבוב מתמיד עד רתיחה עדינה, מכבים ומגרדים את פולי הווניל מתוך מקל הווניל. מצננים - תוך ערבוב מפעם לפעם - את תערובת החלב עד לחום גוף. מסננים. מחממים תנור ל-150 מעלות. מוזגים מים לתבנית תנור גדולה ומניחים את תבנית האפייה או הקוקוטים בתוך האמבט. המים צריכים להגיע לגובה שני־שליש מתבנית האפייה. בקערה גדולה טורפים עם מטרפה ידנית סוכר וביצים למשך דקה. מוזגים בזילוף איטי את תערובת החלב לביצים ומוזגים לתבנית עם הקרמל שבינתיים התקשה.

בתבנית בגודל 26 או 24 אופים למשך שעה. בתבניות אישיות אופים למשך 40 דקות. מצננים 24 שעות במקרר. חצי שעה לפני ההגשה מכינים את הרוטב: מרתיחים שמנת מתוקה בסיר או במיקרוגל, מוסיפים שוקולד וחמאה ומערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מצננים.

מעבירים סכין חדה בין הדפנות לקרם והופכים לצלחת הגשה. לפעמים לוקח לקרם חצי דקה להיפרד מהתבנית. מוזגים על פני קרם הקרמל את רוטב השוקולד ומגישים מיד.

תגובות