מתכוןמתכון

עוגת בננות בחמש דקות

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עוגת בננות בחמש דקות
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

ניתן להעשיר אותה ב-100 גרם אגוזי מלך או בשוקולד מריר קצוץ

רכיבים

  • 3 בננות בשלות
  • 2 כפות קוניאק או ליקר אמרטו
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • כוס (200 גרם) סוכר
  • 2 ביצים
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל או גרידת תפוז
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח תופח מנופה
  • רבע כוס חלב או מיץ תפוזים

הוראות הכנה

משמנים תבנית אינגליש־קייק או תבנית קפיצית בגודל 22. מחממים תנור ל-180 מעלות. מועכים בצלחת בננות ואמרטו. בקערה בינונית מערבבים יחד חמאה מומסת (נוזלית) וסוכר. מוסיפים ביצים ומערבבים. מוסיפים מלח ותמצית וניל או גרידת תפוז. מוסיפים לסירוגין קמח וחלב או מיץ תפוזים עד קבלת תערובת אחידה. לא מערבבים יתר על המידה. מוסיפים בננות ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית ואופים למשך 50 דקות.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ