מתכון

בנופי כמעט כמו בהודו

קינוח הבננה הפופולרי מכולם נמצא בהודו, שם נוהגים להגיש לתרמילאים הצעירים את עוגת הבנופי - קינוח של פירורי ביסקוויטים עם בננות, טופי רך וקוקוס או שוקולד

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בנופי
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

עוגת הבנופי - שם המורכב מצמד המלים בננה וטופי - קינוח מושחת של פירורי ביסקוויטים עם בננות, טופי רך וקוקוס או שוקולד. כאן היא המוגשת כקינוח אישי בכוסות זכוכית יפות, קל ופשוט להכנה.

רכיבים

לתחתית

  • 80 גרם ביסקוויטים פתי בר
  • 30 גרם בוטנים מלוחים ללא קליפה
  • 40 גרם חמאה מומסת
  • כף וחצי דבש

למלית

  • 6 כפות ריבת חלב
  • 3 בננות בשלות (לא שחורות) קלופות ופרוסות לעיגולים בינוניים
  • קוקוס
  • שמנת מתוקה או גלידת וניל
  • אבקת סוכר
  • שוקולד מריר מגורר גס

הוראות הכנה

מרסקים ביסקוויטים ובוטנים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית דקה. מעבירים לקערה ומערבבים עם החמאה והדבש. מניחים 3-2 כפיות מתערובת הביסקוויטים בכל כוס, ומקררים עשר דקות במקפיא או שעה במקרר. מוזגים לכל כוס 3-2 כפיות ריבת חלב מעל הביסקוויטים ומסדרים מעל פרוסות בננות. מפזרים כפית מהביסקוויטים מעל הבננות ומעט קוקוס. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת יציבה. מזליפים את הקצפת מעל הבננות ומקררים עד לזמן ההגשה. מפזרים מעל הקצפת פרורי שוקולד מריר ומגישים.

תגובות