מתכון

עוגת בננות שתחזרו אליה שוב ושוב

היא קלה להכנה, אינה עתירה בקלוריות ובשומן ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. אצלי היא נכנסה לפנתיאון

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולד
צילום: לימור לניאדו תירוש
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
2.5 כוכבים
דרגת קושי:קל

כבר הרבה זמן אני מנסה לפתח מתכונים “בריאים”: פחות סוכר, פחות קמח לבן וכמה שפחות חמאה או שמן. האמינו לי, זאת משימה לא פשוטה בכלל. הרבה מהמתכונים הללו לא באמת טעימים והאתגר הוא לפצח את המשימה מבלי לשלם מחיר בטעם או במרקם. העוגה הזאת היא ההוכחה שאפשר להצליח.

רכיבים

  • 4 בננות בשלות ומעוכות
  • 2 כפות אמרטו
  • ביצה אחת
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים או דמררה
  • 1/3 כוס שמן קנולה או זית

חומרים יבשים

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל, מנופה
  • כפית סודה לשתייה
  • חצי כפית קינמון
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן

הוראות הכנה

משמנים תבנית אינגלישקייק. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה בננות ואמרטו, מניחים לחמש דקות לספיגה ואז מוסיפים סוכר, שמן וביצה. מערבלים קלות ומוסיפים את היבשים בבת אחת, ומערבבים קלות. אופים 50 דקות.

תגובות