עוגת בננות שתחזרו אליה שוב ושוב - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגת בננות שתחזרו אליה שוב ושוב

היא קלה להכנה, אינה עתירה בקלוריות ובשומן ואהובה על ילדים ומבוגרים כאחד. אצלי היא נכנסה לפנתיאון

דרגת קושי: קל
עוגת בננות עם שמן זית, קמח כוסמין ושוקולד
לימור לניאדו תירוש

כבר הרבה זמן אני מנסה לפתח מתכונים “בריאים”: פחות סוכר, פחות קמח לבן וכמה שפחות חמאה או שמן. האמינו לי, זאת משימה לא פשוטה בכלל. הרבה מהמתכונים הללו לא באמת טעימים והאתגר הוא לפצח את המשימה מבלי לשלם מחיר בטעם או במרקם. העוגה הזאת היא ההוכחה שאפשר להצליח.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 2

רכיבים

4 בננות בשלות ומעוכות

2 כפות אמרטו

ביצה אחת

3/4 כוס (150 גרם) סוכר קנים או דמררה

1/3 כוס שמן קנולה או זית

 

חומרים יבשים:

כוס וחצי (210 גרם) קמח כוסמין מלא או קמח מלא רגיל, מנופה

כפית סודה לשתייה

חצי כפית קינמון

100 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן

הוראות הכנה

משמנים תבנית אינגלישקייק. מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה בננות ואמרטו, מניחים לחמש דקות לספיגה ואז מוסיפים סוכר, שמן וביצה. מערבלים קלות ומוסיפים את היבשים בבת אחת, ומערבבים קלות. אופים 50 דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות