עוגיות גבינה איטלקיות מלוחות| טבעות גבינה אפויות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עוגיות עבאדי איטלקיות: טבעות גבינה אפויות

מתכון פשוט לעוגיות גבינה איטלקיות עשירות בטעם, שמצדיקות את הקלישאה "תכינו כמות כפולה כי לא תצליחו להפסיק לאכול"

כ-20 עוגיות דרגת קושי: קל
טבעות גבינה אפויות
עמרי פולק

אם תינתן לי בחירה כמעט תמיד אבחר בחטיף מלוח על פני מתוק. לכן אין זה מפתיע שהמתכון ל-Ciambelline di Formaggio, טבעות גבינה, קרץ לי כבר בעיון הראשון ב-Silver Spoon, התנ"ך של האוכל האיטלקי המסורתי. זהו מתכון יחסית פשוט לעוגיות עשירות בטעם, כאלו שלגמרי מצדיקות את הקלישאה "תכינו כמות כפולה כי לא תצליחו להפסיק לאכול".

אחרי הפעם הראשונה שריחן המשכר מילא את הבית וטעמן הממכר רדף אחריי, הבנתי שבעצם מדובר בגרסה משודרגת והרבה פחות יבשה של עוגיות עבאדי המוכרות. כמובן שלא קשה לזהות מה יוצר את הפער בין העוגיות. רמז: זה האיטלקי מבוסס על שילוב מוצלח בין חמאה לגבינה צהובה מגוררת. אל המתכון המקורי הוספתי רוזמרין קצוץ על מנת להעשיר את ניחוחן וטעמן של הטבעות. בהמשך הוספתי שלב של קירור הטבעות לפני האפייה, מה שמסייע להן לשמור על צורתן גם לאחר הביקור בתנור. אם הצורה אינה חשובה לכם, אפשר ליצור מהבצק נקניק ארוך, לחתוך ממנו דיסקיות ולאפות גם כך. בכל מקרה פזרו מעל מעט גבינה מגוררת כדי לקבל טעם של גבינה מותכת.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 7

רכיבים

100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

120 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת (אפשר להמיר בכל גבינה צהובה וגם לערבב ביניהן)

100 גרם קמח לבן

חלמון ביצה אחד

כף חלב

קורט מלח

הוראות הכנה

מוציאים את החמאה מהמקרר, במקביל מחממים את התנור ל-150 מעלות.

מקציפים את החמאה, הקמח, 100 גרם מהגבינה והמלח יחד עד שכל המרכיבים מתחברים יחד ומתקבל בצק חלק (אפשר במיקסר).

הניחו נייר אפייה על תבנית (קווצ'צ'ו אותו לפני, כך הוא לא יזוז), לוקחים כמות של חצי כף מהבצק ומגלגלים לצינור דק, מעצבים צורה של טבעת ומדביקים בעדינות את שני הקצוות.

טורפים קלות את החלמון עם החלב, מורחים על הטבעות ומפזרים עליהן פירורי גבינה.

מכניסים את התבנית למקרר למספר דקות על מנת למנוע את התרחבות הטבעות.

אחרי מספר דקות מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים כ-12 דקות (עדיף טבעות חיוורות מטבעות עם טעם של גבינה שרופה).

מניחים על רשת להתקרר מספר דקות לפני שמגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות