עוגיות איטלקיות מלוחות: טבעות גבינה אפויות

מתכון פשוט לעוגיות גבינה איטלקיות מלוחות עשירות בטעם, שמצדיקות את הקלישאה "תכינו כמות כפולה כי לא תצליחו להפסיק לאכול"

עמרי פולק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
טבעות גבינה אפויות
עמרי פולק
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(9)
דרגת קושי:
קל
מנות:
כ-20 עוגיות

אם תינתן לי בחירה כמעט תמיד אבחר בחטיף מלוח על פני מתוק. לכן אין זה מפתיע שהמתכון ל-Ciambelline di Formaggio, טבעות גבינה, קרץ לי כבר בעיון הראשון ב-Silver Spoon, התנ"ך של האוכל האיטלקי המסורתי. זהו מתכון יחסית פשוט לעוגיות עשירות בטעם, כאלו שלגמרי מצדיקות את הקלישאה "תכינו כמות כפולה כי לא תצליחו להפסיק לאכול".

אחרי הפעם הראשונה שריחן המשכר מילא את הבית וטעמן הממכר רדף אחריי, הבנתי שבעצם מדובר בגרסה משודרגת והרבה פחות יבשה של עוגיות עבאדי המוכרות. כמובן שלא קשה לזהות מה יוצר את הפער בין העוגיות. רמז: זה האיטלקי מבוסס על שילוב מוצלח בין חמאה לגבינה צהובה מגוררת. אל המתכון המקורי הוספתי רוזמרין קצוץ על מנת להעשיר את ניחוחן וטעמן של הטבעות. בהמשך הוספתי שלב של קירור הטבעות לפני האפייה, מה שמסייע להן לשמור על צורתן גם לאחר הביקור בתנור. אם הצורה אינה חשובה לכם, אפשר ליצור מהבצק נקניק ארוך, לחתוך ממנו דיסקיות ולאפות גם כך. בכל מקרה פזרו מעל מעט גבינה מגוררת כדי לקבל טעם של גבינה מותכת.

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

רכיבים

הוראות הכנה

מוציאים את החמאה מהמקרר, במקביל מחממים את התנור ל-150 מעלות.

מקציפים את החמאה, הקמח, 100 גרם מהגבינה והמלח יחד עד שכל המרכיבים מתחברים יחד ומתקבל בצק חלק (אפשר במיקסר).

הניחו נייר אפייה על תבנית (קווצ'צ'ו אותו לפני, כך הוא לא יזוז), לוקחים כמות של חצי כף מהבצק ומגלגלים לצינור דק, מעצבים צורה של טבעת ומדביקים בעדינות את שני הקצוות.

טורפים קלות את החלמון עם החלב, מורחים על הטבעות ומפזרים עליהן פירורי גבינה.

מכניסים את התבנית למקרר למספר דקות על מנת למנוע את התרחבות הטבעות.

אחרי מספר דקות מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים כ-12 דקות (עדיף טבעות חיוורות מטבעות עם טעם של גבינה שרופה).

מניחים על רשת להתקרר מספר דקות לפני שמגישים.

עמרי פולק

עמרי פולק הוא בשלן ובעל הבלוג שביתה איטלקית

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ