קדירת בשר עם גריסי פנינה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קדירת בשר עם גריסי פנינה

תבשיל של בשר בקר עם גריסי פנינה, פטריות ויין לבן בסיר אחד

דרגת קושי: קל
קדירת בשר עם גריסי 
פנינה.
מתן שופן
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.0 1 5 8

רכיבים

1 כף שמן זית

כ-800 גרם בשר אונטריב, חתוך לקוביות 5X5

5 בצלים, קלופים

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

3 פטריות פורטבלו, חתוכות גס

7-8 פטריות שמפיניון

1 כוס גריסים

1 ראש שום

1 כוס יין לבן יבש

מלח ופלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר רחב ועמוק (שמתאים לשימוש בתנור) על אש בינונית ומוסיפים את קוביות הבשר. צורבים היטב מכל הצדדים ומוציאים לצלחת בצד.

חוצים את הבצלים ופורסים לפרוסות דקות. מעבירים לסיר החם את הבצלים וממשיכים באידוי עד שהבצלים משחימים. משטחים את הבצלים בתחתית הסיר ומניחים מעל את קוביות הבשר.

חותכים גס את שורש הפטרוזיליה ומפזרים בין קוביות הבשר, יחד עם פטריות הפורטבלו והשמפיניון. מניחים ראש שום שלם במרכז הסיר ומפזרים את גריסי הפנינה. יוצקים פנימה את היין הלבן ומוסיפים מים עד כיסוי תכולת הסיר (תלוי בקוטר הסיר; בערך כוס וחצי מים). מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס.

מחממים תנור ל-200 מעלות ובינתיים ממשיכים בבישול על אש קטנה עם מכסה. כשהתנור חם, מכסים את הסיר בנייר אלומיניום או נייר אפייה (חותכים נייר אפייה בקוטר מעט גדול יותר מקוטר הסיר) ומעליו סוגרים עם מכסה הסיר.

הרעיון הוא לשמור את הסיר אטום כדי שהאדים לא "יברחו" החוצה והגריסים יתבשלו כנדרש.

מכניסים לתנור לשעתיים לפחות. מסירים את הכיסוי, מעבירים את התנור למצב גריל למשך כ-10 דקות ומגישים (אם נותרו נוזלים, ניתן להמשיך בבישול על אש קטנה או בתנור על אותו חום ללא כיסוי נייר האלומיניום/האפייה).



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות