אורז מלא עם ירקות ונענע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון אורז מלא עם ירקות ונענע

ארוחה שלמה בסיר של אורז מלא וירקות עם תיבול מתקתק של בהרט ורעננות של נענע

4 סועדים דרגת קושי: קל
ירקות עם אורז ונענע
מתן שופן
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 4

רכיבים

1 כף שמן זית

1 חציל קטן, חתוך לקוביות 3X3

1 בטטה קטנה, חתוכה לקוביות 3X3

1 זוקיני ירוק, חתוך לקוביות 3X3

1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים

כ-20 עלי נענע

1 כוס אורז מלא

1 כף בהרט

מלח ופלפל שחור גרוס

3 כוסות מים

להגשה: עלי נענע טריים

הוראות הכנה

מחממים שמן זית בסיר על אש בינונית. מעבירים פנימה את קוביות החציל והבטטה. צורבים היטב ומקפיצים מדי פעם.

כשהם צרובים, מוסיפים פנימה גם את הזוקיני ומערבבים מדי פעם. מוציאים את תכולת הסיר לקערה בצד.

מעבירים לסיר את פרחי הכרובית וצורבים גם אותם היטב.

בינתיים מוסיפים לקערה עם הירקות הצרובים את עלי הנענע, האורז והתבלינים (בהרט, מלח ופלפל שחור). מערבבים.

מעבירים את תכולת הקערה לסיר ויוצקים פנימה את המים. מנמיכים את האש, מכסים וממשיכים בבישול עד אידוי מלא של הנוזלים (כ-40 דקות). מומלץ להגיש עם עלי נענע טריים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות