מתכון

סלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים

זיו מנשה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו מנשה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
סלט אורוגולה עם דלעת צלויה ותמרים
צילום: דודו בכר

רכיבים

לסלט

  • 2 שקיות עלי אורוגולה טריים
  • 1 קילו דלעת חתוכה לקוביות חצי ס"מ על חצי ס"מ
  • 20 יחידות תמר מג'הול, חתוך לרבעים ללא הגלעין
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ
  • 100 גרם גבינת קשקבל

לרוטב

  • רבע כוס מיץ לימון
  • חצי כוס שמן זית
  • קורט מלח
  • לדלעת:
  • 1 קילו דלעת חתוכה לקוביות חצי ס"מ על חצי ס"מ
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש

הוראות הכנה

לדלעת:

מתבלים את קוביות הדלעת בשמן זית ודבש.

אופים בתנור שחוּמם מראש ל-200 מעלות עד לריכוך והשחמה.

מוציאים מהתנור ומניחים בצד להתקרר.

הרכבת הסלט:

בקערה מערבבים את עלי האורוגולה והבצל הירוק ומתבלים במיץ הלימון, שמן הזית והמלח.

מעבירים לקערת הגשה ומפזרים מעל את הדלעת הצלויה והתמרים.

מגרדים את גבינת הקשקבל מעל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ