מתכון

ריזוטו דלעת ומרווה

דלעת יכולה להתם ללא מעט מנות, למשל כשהיא צלויה במנת ריזוטו

זיו מנשה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
זיו מנשה, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4-6 מנות
ריזוטו מרווה ודלעת

רכיבים

למחית דלעת:

  • קילו דלעת
  • שמן זית
  • חופן סוכר

לריזוטו:

  • 2 כוסות אורז לריזוטו (ארבוריו)
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כוס יין לבן
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 1 ליטר ציר עוף או ירקות
  • 100 גרם חמאה
  • 100 גרם גבינת פרמזן מגורדת
  • 1 כוס קוביות דלעת קטנות
  • 300 גרם מחית דלעת צלויה
  • חופן מרווה
  • מלח

הוראות הכנה

למחית הדלעת:

צולים קילו דלעת עם מעט שמן זית וחופן סוכר חום בתנור שחומם ל- 180 מעלות עד לריכוך.

טוחנים ומניחים בצד.

לריזוטו:

מחממים 50 גרם חמאה בסיר מוסיפים את הבצל ומאדים עד שקיפות.

מוסיפים את האורז ומתבלים במעט מלח.

מאדים כ-2 דקות ומוסיפים את היין הלבן.

מאדים את היין הלבן ומוסיפים בהדרגה את הציר, בכל פעם 2 מצקות עד שהאורז סופג את הנוזל וכך הלאה.

לפני שמסיימים את הציר יש לטעום את האורז כדי לבדוק את מידת העשייה שלו.

כשהאורז מוכן ואיו עוד נוזלים בסיר יש להוסיף את קוביות הדלעת, מחית הדלעת, הפרמזן ויתר החמאה.

מערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי.

מוסיפים את המרווה הקצוצה ומגישים.

לקישוט:

ניתן לפזר גילופי פרמזן מעל

תגובות