מתכוןמתכון |

גלידת דלעת וקרמבל תבלינים

זיו מנשה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
זיו מנשה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
צילום: דודו בכר

רכיבים

לקרמבל התבלינים

  • 200 גרם קמח לבן

  • 200 גרם סוכר לבן

  • 200 גרם חמאה

  • 5 גרם אבקת אפייה

  • חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

  • חצי כפית פלפל שחור גרוס

  • חצי כפית קינמון טחון

לגלידה

  • 250 גרם חלב

  • 350 גרם שמנת

  • 5 חלמונים

  • 100 גרם סוכר לבן

  • 50 גרם סוכר חום כהה

  • 250 גרם מחית דלעת

  • חצי כפית הל טחון

לרוטב הוניל

  • 200 גרם שמנת

  • 200 גרם חלב

  • 80 גרם סוכר

  • 6 חלמונים

  • 1 מקל וניל

הוראות הכנה

הכנת הקרמבל:

במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המרכיבים ומפעילים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי אך אחיד.

מניחים את הבצק המפורר בתבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות עד קבלת צבע שחום בהיר ואז מוציאים ומקררים.

הכנת הגלידה:

בקערת ערבוב מניחים את הסוכר והחלמונים וטורפים יחד עד קבלת תערובת בהירה.

מחממים את החלב, השמנת והווניל ומביאים לסף רתיחה, משווים טמפרטורות עם החלמונים, מוסיפים את המחית דלעת ומחזירים לחימום על אש נמוכה למשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.

מקררים ומעבירים למכונת גלידה .

מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד להגשה.

לרוטב:

בקערת מניחים את הסוכר והחלמונים וטורפים יחד עד לקבלת תערובת בהירה.

מחממים את החלב, השמנת והווניל עד לסף רתיחה, משווים טמפרטורות עם החלמונים ומחזירים לחימום על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכת הרוטב*.

*כשהרוטב יכסה את גב הכף יודעים שהוא מוכן.

להגשה:

מפוררים מהקרמבל בתחתית הצלחת, מניחים כדור גלידה ומוזגים מעט מרוטב הוניל.

לקישוט: ניתן לפזר גרעיני דלעת קלויים מעל

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ