גלידת דלעת וקרמבל תבלינים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון גלידת דלעת וקרמבל תבלינים

דרגת קושי: קל
גלידת דלעת
דודו בכר
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

לקרמבל התבלינים:

200 גרם קמח לבן

200 גרם סוכר לבן

200 גרם חמאה

5 גרם אבקת אפייה

חצי כפית אבקת ג'ינג'ר

חצי כפית פלפל שחור גרוס

חצי כפית קינמון טחון

 

לגלידה:

250 גרם חלב

350 גרם שמנת

5 חלמונים

100 גרם סוכר לבן

50 גרם סוכר חום כהה

250 גרם מחית דלעת

חצי כפית הל טחון

 

לרוטב הוניל:

200 גרם שמנת

200 גרם חלב

80 גרם סוכר

6 חלמונים

1 מקל וניל

הוראות הכנה

הכנת הקרמבל:

במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל המרכיבים ומפעילים במהירות בינונית עד לקבלת בצק פירורי אך אחיד.

מניחים את הבצק המפורר בתבנית אפייה ואופים בחום של 170 מעלות עד קבלת צבע שחום בהיר ואז מוציאים ומקררים.

 

הכנת הגלידה:

בקערת ערבוב מניחים את הסוכר והחלמונים וטורפים יחד עד קבלת תערובת בהירה.

מחממים את החלב, השמנת והווניל ומביאים לסף רתיחה, משווים טמפרטורות עם החלמונים, מוסיפים את המחית דלעת ומחזירים לחימום על אש נמוכה למשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד.

מקררים ומעבירים למכונת גלידה .

מעבירים לכלי אטום ושומרים במקפיא עד להגשה.

 

לרוטב:

בקערת מניחים את הסוכר והחלמונים וטורפים יחד עד לקבלת תערובת בהירה.

מחממים את החלב, השמנת והווניל עד לסף רתיחה, משווים טמפרטורות עם החלמונים ומחזירים לחימום על אש נמוכה תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכת הרוטב*.

*כשהרוטב יכסה את גב הכף יודעים שהוא מוכן.

 

להגשה:

מפוררים מהקרמבל בתחתית הצלחת, מניחים כדור גלידה ומוזגים מעט מרוטב הוניל.

לקישוט: ניתן לפזר גרעיני דלעת קלויים מעל

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות