לחם טף טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לחם טף טבעוני

טף, הקמח האתיופי נטול הגלוטן, הוא חומר גלם משובח לעוגות, עוגיות ולחמים

דרגת קושי: קל
לחם טף טבעוני
לימור לניאדו תירוש

לחם פלא שאינו זקוק ללישה, התפחה או להפעיל בשבילו את קערת המיקסר. זה הלחם הכי קל להכנה שאני מכירה, הוא יוצא שחום וריחני, מעט דחוס אבל לח, טעים (!) ומאוד בריא. למי שרגיש לגלוטן, אפשר למצוא בחנויות הטבע שיבולת שועל נטולת גלוטן. כך תקבלו לחם נהדר, שהוא גם נטול גלוטן וגם קל להכנה.

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 3

רכיבים

יבשים:

2 כוסות (280 גרם) קמח טף בהיר או כהה (אני אוהבת לשלב חצי חצי)

כוס (140 גרם) סובין שיבולת שועל

כוס (100 גרם) שיבולת שועל (קוואקר) טחונה דק (טוחנים במעבד מזון או במטחנת תבלינים)

שליש כוס (50 גרם) לבחירה: זרעי צ'יה, שומשום או גרעיני חמניות

כף סוכר חום או קנים

2 כפיות סודה לשתייה

כפית אבקת אפייה

כפית מלח דק

כפית קימל טחון

 

רטובים:

600 מ"ל חלב אורז

4 כפות רסק תפוחים

3 כפות שמן זית, חמניות או קוקוס

2 כפות טחינה גולמית

כף וחצי חומץ (עדיף תפוחים)

הוראות הכנה

מחממים בסיר קטן חלב אורז עד כמעט נקודת רתיחה. מכבים וממתינים חמש דקות. יוצקים בזילוף אטי לתערובת היבשים (כמו במתכון הקודם) ומערבבים. מוסיפים את רסק התפוחים, השמן, הטחינה והחומץ ומערבבים עם כף גדולה עד קבלת עיסה אחידה. משהים עשר דקות לספיגת הנוזלים. מערבבים את הבצק בשנית.

מוציאים את הסיר או התבנית מהתנור (זהירות, זה חם) ומברישים במעט שמן על פני התחתית והדפנות. מעבירים את הבצק לסיר החם, מברישים באותה המברשת את פני הבצק לקבלת קרום לחם חלק (אפשר להרטיב את המברשת במעט מים), זורים לבחירה: צ'יה, שומשום, גרעיני חמניות או שיבולת שועל, מכסים במכסה הרמטי או ברדיד אלומיניום (שתי יריעות אחת על השנייה, לאיטום הרמטי) ואופים 30 דקות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים באפייה עוד 50 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מבלי להרים את המכסה עוד 15 דקות. מוציאים את הלחם מהתבנית. מצננים לפני הפריסה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות