מתכון |

עוגיות טחינה וטף

שבבי קקאו נא אפשר להשיג בחנויות הטבע. יש להם מרקם פציח, ארומה נהדרת והם מלאים בחומרים מזינים. בגלל אחוז הטף הגבוה שבהם מומלץ לשמור את העוגיות במקפיא וכל יום להפשיר אחת או שתיים

לימור לניאדו תירוש
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
לימור לניאדו תירוש
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:30-35 עוגיות
עוגיות טחינה וטף
צילום: לימור לניאדו תירוש

רכיבים

  • חצי כוס (125 גרם) טחינה גולמית
  • חצי כוס (150 גרם) מייפל, סילאן או דבש
  • 2 כפות שמן קוקוס או זית עדין
  • כוס (140 גרם) קמח טף מנופה - עדיף טף בהיר
  • חצי כפית קינמון
  • חצי כפית אבקת אפייה
  • חצי כפית סודה לשתייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ קטן, או 2 כפות שומשום מעורבבות עם 2 כפות שבבי קקאו נא

לקישוט

  • קשיו, פיסטוקים או שקדים, לפי מספר העוגיות

הוראות הכנה

מערבבים בקערה בינונית טחינה, מייפל ושמן. מערבבים בקערה נוספת קמח טף, קינמון, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. מוסיפים את היבשים לקערה עם הטחינה ומערבבים היטב. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר באפייה. צרים עיגולים קטנים, פוחסים אותם מעט (התערובת תהיה מעט מבריקה משומן שקמח הטף לא סופג - זה בסדר) ומניחים במרווחים בתבנית. נועצים קשיו, פיסטוקים או שקדים (לפי מה שאוהבים - אני שמה קצת מכל אחד מהם). אופים 8 דקות. מצננים בתבנית לפני שמעבירים לקופסה אטומה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ