כרוב סגול כבוש בקימל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון כרוב סגול כבוש בקימל

יש קדירות המיועדות אך ורק לכבישה - הן אטומות לאוויר ולאור, והמבנה שלהן מאפשר כבישה אופטימלית

לקדירה של 5 ליטרים דרגת קושי: קל
כרוב סגול כבוש בקימל
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

2 כרוב סגול במשקל כולל

של 3.5 קילו
50 גרם (3 כפות שטוחות)
מלח גס
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גרגירי קימל
2 כפות פלפל אנגלי או
גרגירי ערער
צרור שמיר שטוף
1 ראש שום
3 ליטרים מים מינרלים,
מסוננים (כמו תמי 4 או בריטה)
או מורתחים ומצוננים

הוראות הכנה

ממיסים מלח בשתי כוסות מים רותחים, מצננים. מסירים את העלים החיצוניים של הכרוב (שומרים לשלב מאוחר יותר). חותכים לשמיניות. מערבבים בקערה קטנה גרגירי קימל ופלפל אנגלי. מניחים את הכרוב בקדירת הכבישה בשכבות עם התבלינים והשמיר, מהדקים היטב (לא ממלאים את הקדירה עד הסוף, כדי להשאיר מקום למשקולות). מניחים את ראש השום ואת עלי הכרוב החיצוניים ששמרנו ומעליהם את המשקולות, ומהדקים היטב. מוזגים לקדירה את מי המלח ועוד 3 ליטרים מים קרים. בודקים שהמים יכסו את המשקולות ועוד 3 ס"מ לפחות. אם חסרים נוזלים מוסיפים מי מלח קרים (כדי לא להרוג את החיידקים הטובים) ביחס של ליטר מים לכף מלח (את המלח מומלץ להמיס במעט מים רותחים, לצנן עשר דקות ואז להוסיף את יתרת המים הקרים עד לקבלת ליטר נוזלים סה"כ). המים שמוסיפים לכרוב צריכים להיות מים מינרליים, מסוננים (כמו תמי 4 או בריטה) או מים מורתחים ומצוננים. מניחים את המכסה כשפתח המגרעת מולכם. ממלאים את תעלת המים החיצונית במים. מעבירים למקום חמים ליומיים־שלושה כדי להאיץ את תהליך הכבישה. יישמעו קולות בעבוע קלים. מעבירים למקום מוצל ל־4—6 שבועות. בעת תהליך הכבישה יש לוודא שיש די נוזלים בתעלת המים החיצונית באופן הבא: מדי יומיים־שלושה יש להרים באלכסון את המכסה (הצד הרחוק מכם יישאר סגור) לגובה ס"מ אחד. ההרמה הקלה תשחרר את הלחץ בקדירה, ונוזלים נוספים ייצאו לתעלת המים. אם לא ייצאו מהקדרה נוזלים לתעלה, יש למלא את התעלה במעט מים לאחר סגירת המכסה. בסיום הכבישה מעקרים צנצנות, כולל המכסה, ומעבירים אליהן את הכרוב הכבוש עם נוזלי הכבישה (את העלים החיצוניים שומרים בצד עד מילוי הצנצנות ואז מניחים אותם מעל הכרוב הכבוש). חשוב להדק היטב את הכרוב ולוודא שהנוזלים יכסו אותו לחלוטין. את נוזלי הכבישה שנותרו לאחר מילוי הצנצנות לא שופכים, בריא לשתות אותם וגם כדאי להשתמש בהם כסטרטר לכבישה הבאה (במיוחד לכבישה של ירק אחר). שומרים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות