סלק כבוש בגרגירי חרדל - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלק כבוש בגרגירי חרדל

תוספת הכרוב הסגול נועדה להאצת תהליך הכבישה, שכן בכרוב יש סוכרים שמסייעים לזירוז התהליך

לקדירה של 5 ליטרים דרגת קושי: קל
סלק כבוש
לימור לניאדו תירוש
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

סלקים קטנים ויפים במשקל כולל של 5 קילו

75 גרם (4 כפות) מלח גס
3 כוסות מים רותחים
1/2 כרוב סגול או לבן חתוך לחתיכות גסות
2 כפות גרגירי חרדל
2 כפות גרגירי כוסברה
4 ו—1/2 ליטרים מים מינרליים, מסוננים (כמו תמי 4 או בריטה) או מורתחים ומצוננים

הוראות הכנה

ממיסים מלח ב-3 כוסות מים רותחים, מצננים.

קולפים את הסלקים, שוטפים ופורסים לשמיניות. מערבבים בקערה קטנה גרגירי חרדל וכוסברה.

מניחים את פיסות הכרוב בתחתית הקדירה ומעליהם את הסלקים בשכבות עם התבלינים, מהדקים היטב (לא ממלאים את הקדירה עד הסוף, כדי להשאיר מקום למשקולות).

מניחים 3—4 עלים חיצוניים של הכרוב ומעליהם את המשקולות. מהדקים היטב. מוזגים לקדירה את מי המלח ועוד 4.5 ליטרים מים קרים. בודקים שהמים יכסו את המשקולות ועוד 3 ס"מ לפחות.

אם חסרים נוזלים מוסיפים מי מלח קרים (כדי לא להרוג את החיידקים הטובים) ביחס של ליטר מים לכף מלח (את המלח מומלץ להמיס במעט מים רותחים, לצנן עשר דקות ואז להוסיף את יתרת המים הקרים עד לקבלת ליטר נוזלים סה"כ). המים שמוסיפים לסלקים צריכים להיות מים מינרליים, מסוננים (כמו תמי 4 או בריטה) או מים מורתחים ומצוננים. מניחים את המכסה כשפתח המגרעת מולכם. ממלאים את תעלת המים החיצונית במים.

מעבירים למקום חמים ליומיים־שלושה כדי להאיץ את תהליך הכבישה. יישמעו קולות בעבוע קלים. מעבירים למקום מוצל ל־4—6 שבועות. בעת תהליך הכבישה יש לוודא שיש די נוזלים בתעלת המים החיצונית באופן הבא: מדי יומיים־שלושה יש להרים באלכסון את המכסה (הצד הרחוק מכם יישאר סגור) לגובה ס"מ אחד. ההרמה הקלה תשחרר את הלחץ בקדירה ונוזלים נוספים ייצאו לתעלת המים. אם לא ייצאו נוזלים מהקדירה לתעלה, יש למלא את התעלה במעט מים לאחר סגירת המכסה.

בסיום הכבישה מעקרים צנצנות, כולל המכסה, ומעבירים אליהן את הסלקים עם נוזלי הכבישה (את העלים החיצוניים של הכרוב שומרים בצד עד מילוי הצנצנות ואז מניחים אותם מעל הסלק הכבוש).

חשוב להדק היטב את הסלקים ולוודא שהנוזלים יכסו אותם לחלוטין. את נוזלי הכבישה שנותרו לאחר מילוי הצנצנות לא שופכים, בריא לשתות אותם וגם כדאי להשתמש בהם כסטרטר לכבישה הבאה (במיוחד לכבישה של ירק אחר). שומרים במקרר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות