תבשיל כרובית הודי | מתכון לרוטב קורמה קורמה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל הודי של ירקות עם פירות ורוטב קורמה (רוטב קשיו מתוק)

בתבשיל הנאורטון קורמה אמנם הכרובית היא שחקנית באנסמבל ולא כוכבת ראשית, אך יחד עם לא מעט ירקות ופירות יבשים ברוטב קשיו מתוק, מדובר במנה מפתיעה

דרגת קושי: בינוני

מתכון לנאורטון קורמה
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 1

רכיבים

ירקות חתוכים לקוביות קטנות מבושלים במים עד לריכוך: תפוח אדמה, גזר, כרובית, דלעת, פלפל.

150 גרם גבינת פניר מגוררת (ניתן להשתמש לחילופין בגבינת ריקוטה או צפתית או בטופו כמנה טבעונית)

3 עגבניות

2 בצלים מגוררים

כפית וחצי משחת ג'ינג'ר

כפית וחצי שום כתוש

כפית כורכום

כפית וחצי אבקת צ'ילי אדום

כפית אבקת כוסברה

2 כפיות תערובת גראם מסאלה (להשיג בחנויות המזרח)

כף חמאה. רצוי גהי- חמאה מזוקקת (ניתן להמיר בשמן צמחי)

כוס חלב או מים

חופן מיקס פירות יבשים- אגוזים, קשיו, צימוקים

כוס כוסברה קצוצה

מלח

הוראות הכנה

חולטים את העגבניות ומסירים את קליפתן. מגרדים בפומפייה עד לקבלת רסק גס.
מטגנים למשך כדקה את הפירות היבשים עם כף חמאה ומניחים בצד.
מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה. מוסיפים מלח, כורכום, צ'ילי, אבקת כוסברה, גראם מסאלה ומטגנים תוך כדי ערבוב לעוד כ- 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת הפירות היבשים ומבשלים כ- 4 דקות. מערבבים מפעם לפעם.
מוסיפים את החלב (או מים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת נעשית סמיכה.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים לבשל.
מוסיפים את הירקות המבושלים  כך שהרוטב יכסה אותם. מבשלים כ-10 דקות  ומגישים.
מומלץ להגיש לצד קערית שמנת חמוצה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות