מתכון

תבשיל הודי של ירקות עם פירות ורוטב קורמה (רוטב קשיו מתוק)

בתבשיל הנאורטון קורמה אמנם הכרובית היא שחקנית באנסמבל ולא כוכבת ראשית, אך יחד עם לא מעט ירקות ופירות יבשים ברוטב קשיו מתוק, מדובר במנה מפתיעה

רפגל סינג בנדארי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רפגל סינג בנדארי, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:בינוני

מתכון לנאורטון קורמה

רכיבים

  • ירקות חתוכים לקוביות קטנות מבושלים במים עד לריכוך: תפוח אדמה, גזר, כרובית, דלעת, פלפל.
  • 150 גרם גבינת פניר מגוררת (ניתן להשתמש לחילופין בגבינת ריקוטה או צפתית או בטופו כמנה טבעונית)
  • 3 עגבניות
  • 2 בצלים מגוררים
  • כפית וחצי משחת ג'ינג'ר
  • כפית וחצי שום כתוש
  • כפית כורכום
  • כפית וחצי אבקת צ'ילי אדום
  • כפית אבקת כוסברה
  • 2 כפיות תערובת גראם מסאלה (להשיג בחנויות המזרח)
  • כף חמאה. רצוי גהי- חמאה מזוקקת (ניתן להמיר בשמן צמחי)
  • כוס חלב או מים
  • חופן מיקס פירות יבשים- אגוזים, קשיו, צימוקים
  • כוס כוסברה קצוצה
  • מלח

הוראות הכנה

חולטים את העגבניות ומסירים את קליפתן. מגרדים בפומפייה עד לקבלת רסק גס.
מטגנים למשך כדקה את הפירות היבשים עם כף חמאה ומניחים בצד.
מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל, השום והג'ינג'ר עד להזהבה. מוסיפים מלח, כורכום, צ'ילי, אבקת כוסברה, גראם מסאלה ומטגנים תוך כדי ערבוב לעוד כ- 2-3 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת הפירות היבשים ומבשלים כ- 4 דקות. מערבבים מפעם לפעם.
מוסיפים את החלב (או מים) ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד שהתערובת נעשית סמיכה.
מוסיפים את הגבינה וממשיכים לבשל.
מוסיפים את הירקות המבושלים  כך שהרוטב יכסה אותם. מבשלים כ-10 דקות  ומגישים.
מומלץ להגיש לצד קערית שמנת חמוצה.

תגובות